Søg

Tak for kampen til fire store profiler

Kell Haugaard, 26. juni 2017, kl. 16:00

Tak for kampen til fire store profiler

 Sæsonkortholder Ejvind Trærup er vores klummeskribent. Han skriver om stort og småt set fra plads L 125 på Pro Tech CNC Tribunen. Holdningerne er skribentens egne.

 Med Johan Absalonsens beslutning om at søge nye græsgange står det nu klart, at SønderjyskE siger farvel til fire store profiler fra det historiske sølvhold – Skender, Madsen og Kanstrup fuldender kvartetten. Med så markante profilers afgang er det nærliggende at slå et slag ned ad Memory Lane og mindes de oplevelser, de gav os på Sydbank Park kulminerende med de flotte sølvmedaljer og europæisk fodbold.

Marin Skender kom til SønderjyskE og stabiliserede forsvaret efter en periode, hvor hans forgængere på målmandsposten havde være mindre heldige. Skender viste sig som en reaktionsstærk keeper, der især havde sin styrke i mand mod mand situationerne og afslutninger fra kort hold. En af de afgørende aktioner kom i nedrykningsslaget mod Vestsjælland, hvor han efter at have givet en ripost sprintede ud mod Dennis Sørensen, der valgte rutineløsningen med en inderside, som takket være Skenders fremfusende adfærd blev sendt udenom stolpen. Kampen endte uafgjort, hvilket var stærkt medvirkende til at holde SønderjyskE i Superligaen. I kvalifikationen til Europa League var han mindre overbevisende, omend det hele kunne være vendt på hovedet med hans sidste minuts hovedstøds assist i Prag.

Nicolaj Madsen blomstrede tydeligt op under den nye træner Jakob Michelsen, som dog lige “skulle ses lidt an”, inden kontrakten blev forlænget! Den elegante midtbanemand viste sig frem såvel som kriger, assistent og målscorer. Hans energiske dybdeløb i forbindelse med hans anden scoring i kampen mod FCM i marts 2016 var af høj klasse. (Jo, det var den kamp, hvor Hedegaards “hammer” blev luftet til en 3-2 sejr). Hans absolut flotteste aktion så vi dog i en 4-0 kamp mod OB. OB målmanden boksede et indlæg ud af feltet, hvor Madsen havde indrettet sig, således at han med en fornem behersket helflugter hen over venner og fjender og den liggende målmand kunne lægge bolden ind til 1-0! Med sine to flotte scoringer i den afgørende sølvkamp på Brøndby Stadion skrev han sig for alvor ind i den lyseblå fodboldhistorie.

Pierre Kanstrup blev hentet fra en forholdsvis anonym tilværelse Fredericia, men udviklede sig under opholdet hos de SønderjyskE til en af ligaens bedste forsvarere, og med hans lederegenskaber, var han det naturlige valg til anførerposten, da Lodberg stoppede. Udover at holde godt sammen på forsvaret i årene, hvor holdet konstant flirtede med nedrykningsstregen, noterede han sig for en håndfuld flotte scoringer for SønderjyskE. En flot helflugter mod FCK, et flyvende hovedstød mod AaB og først og fremmest den forløsende 2-1 scoring mod FCN, hvor han under et kæmpeklumpspil havde placeret sig helt rigtigt, da bolden kom hoppende bagud fra et lille felt:
Med et kæmpehug drønede han bolden op i nettaget, så Michelsen og resten af bænken sprintede ind på banen for at tage del i jubelen! Men hvem skal nu tage de lange indkast?

Johan Absalonsen – den flyvende fynske fløj fra Flemløse – stod en søndag eftermiddag ved indgangen til Haderslev Idrætscenter med sine fodboldstøvler i hånden, sat på holdkortet mod AaB efter en lynhandel med FCK, der efter i en periode at have udlejet Absalonsen  fortsat ikke havde planer for fynboen. Nogen omgående effekt blev der dog ikke tale om i Haderslev, idet debutkampen endte med en 4-0 sejr til nordjyderne! Efterfølgende revancherede Absalonsen sig godt og grundigt. Spillede med et højt bundniveau, var hurtig, en giftig målscorer og havde fine assists i et flot samarbejde med især Tommy Bechmann. En af hans mange scoringer skiller sig ud:
I en hjemmekamp mod OB får han bolden i feltet lidt ude i venstre side – en position, hvor mange ville søge at krølle den med højre inderside ind i det lange hjørne. Nu er Absalonsens højre ben bedst egnet til at stå på i den slags situationer, hvorfor han netop stående anvendte sin skarpe venstrefod til med en elegant yderside at skrue den udenom sin gamle klubkammerat Jesper Christiansen og ind i bemeldte lange hjørne! Sønderjyske vandt kampen 4-1.

Afløserne for de mange profiler, der har forladt SønderjyskE det sidste halve år, synes heldigvis at være stærkt på vej – understreget af en intens intern træningskamp på Atletikstadion. Når de i juli rykker ind på Sydbank Park vil vi gerne se Zinckernagel slå søm i, Kløve svinge øksen – og med vores unge frontløber tilbage på EL-niveau – præcise Uhre!

Ejvind Trærup
Plads L 125 Pro Tech CNC Tribunen

 

 


Del på de sociale medier:

Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail
Hostet af: Danish Computer GroupUdviklet af: Copus