Søg

Statistik og sjove vinkler: Bliv klædt på til AaB-SønderjyskE

Jacob Ravn, 3. april 2021, kl. 16:37

Vi har gravet en skovlfuld statistik og sjove vinkler frem til mandagens kamp mellem AaB og SønderjyskE.

Mandag klokken 14.00 tager AaB imod SønderjyskE på Portland Park i Aalborg i 23. runde af 3F Superligaen.

Det er den første kamp i kvalifikationsspillet, hvor det først og fremmest handler om at undgå de to nederste pladser, der giver direkte nedrykning, men der er også en attraktiv syvendeplads at spille for, da den giver en playoff-kamp om at tage Danmarks sidste Europa Cup-billet.

Læs alt om strukturen her, hvis du lige skal have den genopfrisket.

Det er kamp nummer 41 mellem de to hold i 3F Superligaen. AaB har vundet 17 gange, SønderjyskE 13 gange, og 10 gange er det endt uafgjort.

AaB er et af de hold, vi har mødt flest gange i 3F Superligaens historie. Når de to kampe i kvalifikationsspillet er spillet, er det kun OB, vi har mødt flere gange.

For cheftræner Glen Riddersholm er AaB det hold, han har mødt flest gange som træner i 3F Superligaen – det er 26. gang, han skal møde nordjyderne.

Det er ikke længe siden, at holdene mødtes sidst. Den 8. marts vandt AaB 1-0 på et straffesparksmål af Iver Fossum i overtiden. Den første grundspilskamp i sæsonen vandt SønderjyskE med 3-1 i september.

Kampens dommer er Jonas Hansen, der debuterede i 3F Superligaen 8. december 2019, og han har i alt dømt 13 gange i den bedste række. Han har dømt SønderjyskE to gange før – begge gange i foråret 2020 – og det har givet en sejr og et nederlag.

AaB’s topscorer i denne sæson er Iver Fossum med syv mål. Hos SønderjyskE er Anders K. Jacobsen topscorer med ni mål. Haji Wright følger efter med syv.

SønderjyskE har Victor Mpindi i karantæne, efter det gule kort han fik i den seneste kamp mod FC Nordsjælland.

Syv SønderjyskE-spillere er i karantænefare. Jeppe Simonsen, Patrick Banggaard, Anders K. Jacobsen og Stefan Gartenmann har karantæne ved næste advarsel uanset antallet af strafpoint.  Rasmus Vinderslev, Haji Wright og Mads Albæk ryger ved næste advarsel, hvis den takseres som grov (seks strafpoint).

Kampen bliver vist på Eurosport 2, hvor der er optakt fra klokken 13.00.


Del på de sociale medier:

Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail
Hostet af: Danish Computer GroupUdviklet af: Copus