Søg

Søren Frederiksen stopper karrieren og får ny rolle i SønderjyskE

Jacob Ravn, 24. februar 2020, kl. 9:36

En genstridig knæskade tvinger Søren Frederiksen til at stoppe karrieren. Den 30-årige sønderjyde fortsætter i SønderjyskE som scout og analytiker.

Søren Frederiksen har spillet sin sidste kamp på topplan.

Den seje sønderjyde har slidt og kæmpet hårdt for at komme tilbage, men en skade i højre knæ tvinger nu den 30-årige Sønderborg-knægt til at indstille karrieren – et halvt år før kontraktudløb i SønderjyskE.

Karrierestoppet betyder dog ikke, at Frederiksen er færdig i SønderjyskE. Tværtimod. Han fortsætter i klubben som scout og analytiker, og han er blevet ansat i en træner/lederrolle på en toårig kontrakt – gældende frem til 31. december 2021.

Sportschef Hans Jørgen Haysen ærgrer sig over, at SønderjyskE ikke længere får glæde af Søren Frederiksens kvaliteter på banen, men glæder sig samtidig over, at han bliver i klubben i en ny rolle.

– Han er et produkt af vores egen talentudvikling, og vi har haft glæde af ham som spiller af tre omgange, så det gør ondt, når vi nu må indse, at han ikke længere kan bidrage på banen. Det kan han til gengæld uden for kridtstregerne, for der sidder et rigtig godt hoved på ham, og han har de dyder, som passer godt ind hos os, og derfor glæder vi os over, at vi fremover kan gøre nytte af hans store fodboldfaglighed, siger Hans Jørgen Haysen.

Helbredet kommer i første række, og det er årsagen til, at Søren Frederiksen nu har besluttet, at han ikke længere vil arbejde for at gøre et comeback efter de genstridige knæproblemer, der har holdt ham ude i hele sæsonen.

– Jeg har i en længere periode haft store problemer med mit højre knæ, og det har tre operationer desværre ikke kunnet redde. Nu er det derhenne, hvor det ikke kun generer mig i kamp og træning, men også når jeg bare er derhjemme og skal sove. Jeg elsker fodbold, men det er ikke det værd, når jeg ikke kan falde i søvn på grund af smerter i knæet, og på den måde er det nemt at tage beslutningen om at stoppe – selv om det selvfølgelig er svært at sige farvel til fodbolden, siger Søren Frederiksen.

Nu venter en ny hverdag som analytiker og scout, og Frederiksen glæder sig over muligheden for at fortsætte i en ny funktion i den samme klub.

– Det betyder meget for mig, at jeg kan fortsætte med at være en del af det. Jeg får stadig lov til at være en del af holdet i hverdagene og til kampene. Jeg elsker at være her, og jeg elsker jargonen, og jeg er glad for, at jeg kan fortsætte med at være i klubben, som jeg kender ud og ind. Hvis jeg kan lure nogle ting af og give nogle fif, der er med til at skabe gode resultater, føler jeg stadig, at jeg er en del af holdet, siger Frederiksen, der har haft noget tid til at vænne sig til tanken om den nye funktion.

– Der vil være nogle ting, der er helt nye for mig, men jeg har en god fodboldforståelse, og det er vigtigt i det her job. Jeg glæder mig i hvert fald til de nye udfordringer, og det gør det noget nemmere at acceptere, at det nu er slut med at spille fodbold.

Søren Frederiksen nåede i alt 167 Superliga-kampe, og udover SønderjyskE har han spillet for FC København, Vejle Boldklub Kolding, AaB, KR Reykjavik og Viborg FF. Han blev dansk mester med FC København i 2010/2011 og vandt The Double med AaB i 2013/2014.


Del på de sociale medier:

Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail
Hostet af: Danish Computer GroupUdviklet af: Copus