Søg

SønderjyskE tog point fra mestrene

Søren Pabst, 7. august 2016, kl. 17:57

Af Rasmus Andersen

Sidste års sølvvindere fra Haderslev tog i mod hovedstadsklubben og de danske mestre fra FC København. For første gang i sæsonen kom FC København i problemer og SønderjyskE tog de allerførste point fra de ellers så skræmmende mestre.

SønderjyskE indledte kampen med optimisme og tro på egne evner. Boldomgangen var hurtig, presset var højt og der var optræk til flere gode muligheder i kampens første 10 minutter.
Langsomt åd FC København sig dog ind i kampen, og begyndte at dominere flere steder på banen. Efter 15 minutter var FC København for første gang farlige, da man benyttede sig af den formstærke Peter Ankersens kvaliteter. Ankersens indlæg blev gradvist mere og mere farlige, og gæsterne var gode til at få mange mand i feltet.
Efter 23 minutter viste mestrene sig så fra sin mest giftige side. Lynhurtig boldomgang på kanten af det lyseblå felt med Thomas Delaney som dirigent og Kusk som første violin sendte pludselig Benjamin Verbic alene med Marin Skender. Verbic var iskold foran mål, og sendte gæsterne foran med 0-1.

I løbet af første halvleg havde FC København flere muligheder for indlæg og afslutninger, men heldigvis red de lyseblå forsvarsspillere den værste storm af sig. I den anden ende var SønderjyskEs mest farlige spiller Troels Kløve, der havde flere afslutninger fra distancen. Absalonsen var lige ved at få en gave tæt under mål, da Robin Olsen gav en retur, Olsen var dog hurtigt over returen og reddede til hjørnespark. Tættere på kom vi ikke i første halvleg.

Anden halvleg blev startet med nyfunden energi og tro på egen evner fra de lyseblå. Først var det Matthias Maak, der med en fræk hælafslutning var lige ved at overrumple Robin Olsen i FC København målet. I to omgange fik han dog afværget, og reddet bolden på stregen.
Kort efter var der dramatik, da hele Sydbank Park sukkede efter straffespark i to omgange på blot få sekunder. Først var det Kløve, dernæst Maak, der væltede i feltet, men dommerens fløjte forblev tavs.
Efter 60 minutter tiltrådte den formstærke svenske kantspiller Simon Kroon, da han afløste Guira. Kroon skulle ikke bruge mange minutter før han fik sat sit præg på kampen.
Blot 3 minutter senere stod han bagerst i feltet, da et Kanstrup indkast først blev forlænget af Madsen, dernæst headet mod mål af Dal Hende og til sidst rettet af, af Kroon, der udlignede til 1-1 og enorm forløsning på Sydbank Park. Endnu engang var der dramatik på plakaten på Sydbank Park, da Uhre fik en bold i dybden at arbejde med. Erik Johansson var på hælene og Uhre forlængede bolden, der nu lignede en friløber mod Robin Olsens mål. Uhre blev dog nedlagt, og selvom Sydbank Park kaldte på det røde kort, blev det dog kun til gult til den svenske midtstopper.

Kampen dalede ikke i kvalitet, og der var muligheder i begge ender. SønderjyskE var giftigst i de hurtige omstillinger, og FC København var farligst, når de en enkelt gang i mellem fik kombinationerne til at flyde foran vores felt. Heldigvis var FC København pludselig blevet menneskelige, og for første gang i denne sæson var de til tider på hælene.
Det hårde arbejde som vi lagde for dagen var bestemt ikke spildt.

Mod kampens slutning indledte FC København nemlig pludselig en sidste benhård offensiv, hvor de kom til utallige indlæg og flere gode muligheder. Især et indlæg, som Santander lige akkurat nåede på baglinjen blev farligt. Heldigvis stod Skender rigtigt placeret og bolden gik via hans ene arm til hjørnespark. Mere blev det ikke til på en våd søndag på Sydbank Park. 1-1.

Dermed blev SønderjyskE det første hold til, både at score mod, og tage point fra, FC København i dette års Alka Superliga.


Del på de sociale medier:

Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail
Hostet af: Danish Computer GroupUdviklet af: Copus