Søg

SønderjyskE sælger Alexander Bah i historisk handel

Jacob Ravn, 5. januar 2021, kl. 17:30

SønderjyskE Fodbold har solgt Alexander Bah til tjekkiske Slavia Prag i en historisk stor handel for SønderjyskE.

Alexander Bah har haft en forrygende udvikling, siden han kom til SønderjyskE i sommeren 2018, og det har kun været et spørgsmål om tid, inden han skulle videre ud i den store fodboldverden.

Nu er tidspunktet kommet, og SønderjyskE og Slavia Prag er blevet enige om en handel, der øjeblikkeligt sender den 23-årige landsholdsspiller til den tjekkiske mesterklub.

Klubberne ønsker ikke at oplyse transferbeløbet, men for SønderjyskE er der tale om et historisk stort salg.

– Vi er først og fremmest glade på Alexander Bahs vegne, for det har været et brændende ønske for ham at lave et stort skifte til udlandet, men vi er også meget stolte af dette salg, som er en historisk stor handel for vores vedkommende.

– Handlen viser, at SønderjyskE har rykket sig som klub, og vi er kommet op i en anden liga, når det kommer til at sælge spillere. Vi behøver ikke længere at sælge til første interesserede klub, men vi kan sælge til den rigtige pris og på det rigtige tidspunkt, og denne gang passer det hele sammen, siger sportschef Hans Jørgen Haysen.

Alexander Bah var tæt på at komme af sted allerede i sommer efter en stærk sæson i 3F Superligaen, men Bah har gjort endnu mere opmærksom på sig selv i efteråret. Tre gange i træk var han på Månedens Hold hos 3F Superligaen, og i november fik han sin debut på A-landsholdet, hvor det endda også blev til scoring mod Sverige.

– Alexander Bahs udvikling i SønderjyskE har været enestående, og det her skifte er også et skulderklap til hele staben i SønderjyskE, der har været med til at løfte Bah til nye højder. Han kom som et stort talent fra HB Køge, men han har taget SønderjyskE og siden 3F Superligaen med storm. Som SønderjyskE-spiller har han både debuteret på U21-landsholdet og A-landsholdet, og han er en spiller, der bare bliver ved med at lægge på i de miljøer, hvor han har været hidtil, og jeg tror også, at han vil udvikle sig yderligere i Slavia Prag, lige som han næppe har spillet sin sidste landskamp for Danmark.

– Bah har virkelig fortjent det her skifte. Han er en fantastisk spiller og en stor personlighed, der virkelig har gjort indtryk på og uden for banen i SønderjyskE. Han har en stor træningsiver, han spiller med hjertet, og han har en enorm power og vilje. Nu tager han et fortjent skridt videre i sin karriere, og jeg tror, at det kun kommer til at gå yderligere frem ad de kommende år, siger Hans Jørgen Haysen.

Det blev i denne omgang til 73 kampe og otte mål for Alexander Bah i SønderjyskE. I Slavia Prag kommer han til det forsvarende mesterhold, der i Europa League har spillet sig videre til 1/16-finalerne, hvor holdet møder Leicester.

SønderjyskE takker Alexander Bah for indsatsen i den lyseblå trøje og ønsker ham alt det bedste fremover.


Del på de sociale medier:

Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail
Hostet af: Danish Computer GroupUdviklet af: Copus