Søg

SønderjyskE lammetævede EfB i sidste test

Rasmus Andersen, 8. juli 2017, kl. 14:52

Af Rasmus Andersen

Sidste gang SønderjyskE og EfB mødtes, var begge hold i Alka Superligaen, og EfB vandt kampen med 3-0. Meget er dog sket siden. EfB er blandt andet rykket ned i 1. Division, og mange nye ansigter har fundet vej til Sønderjyllands bedste hold.

SønderjyskE stillede op med et par af de nyeste ansigter. Mielitz og Zimling er helt nye, mens Eggert selvfølgelig har været i den lyseblå trøje i noget tid, dog uden spilletid grundet en langvarig skade.

Det var dog ikke et nyt ansigt, der åbnede scoringen for de lyseblå i dag. Tværtimod.

Troels Kløve er en af de spillere, vi har haft i længere tid end de fleste, og netop Kløve fik pludselig en lille foræring af Esbjerg forsvaret, hvor han køligt sparkede bolden i mål ved fjerneste stolpe. 1-0 efter 15 minutter.

Små 7 minutter senere var der igen fare på færde. SønderjyskE fik frispark på kanten af feltet, og så troede tilskuere og kommentatorer på jv.dk, at enten Zinckernagel eller Simon Poulsen skulle sparke, men de fik ikke ret. I stedet tog forsvars generalen Kees Luijckx sig af frisparket, og det gjorde han med succes. Bolden havnede i samme side som 7 minutter tidligere, og dermed var SønderjyskE foran med 2-0.

Inden dagens kamp havde SønderjyskE offentliggjort, at Marc Pedersen er ny anfører i SønderjyskE. Det er en rolle, han viste, han kan bære, da han efter en lidt rystet start fik dirigeret og styr på forsvaret.

Efter ca. 30 minutter måtte Ramon lade sig udskifte med en mindre skade, og endnu en ny mand, Stefan Gartenmann, erstattede ham.

Efter 39 minutter troede EfB, at de havde fået reduceret, men målet blev korrekt underkendt for offside.

Dermed kunne vi gå til pause på Sydbank Park med en 2-0 føring til de lyseblå fra Sønderjylland.

Allerede 5 minutter inde i anden halvleg var SønderjyskE på pletten igen. Simon Poulsen sendte en lang bold i dybden, og da Esbjerg fBs forsvarskæde var for langt fremme, gav det plads til en løbeduel, hvor de lyseblå har en storfavorit til at vinde spurten. Mikael Uhre lignede en mand, der luntede fra Esbjerg forsvaret, og sendte bolden mellem benene på Esbjerg fB målmanden. 3-0 til SønderjyskE.

Esbjerg fB fik dog en smule opmuntring 13 minutter inde i anden halvleg, da Brent McGrath sparkede bolden forbi Mielitz i målet, i en situation, hvor Mielitz ikke så alt for heldig ud.

Målfesten var dog endnu ikke slut på Sydbank Park. Endnu engang var det SønderjyskE, der var på spil. Kløve erobrede bolden højt på banen og pludselig var der 4 lyseblå i fuld fart ned mod Esbjerg forsvaret. Kløve valgte dog ikke at tage sine holdkammerater i brug og sparkede i stedet bolden fladt ind ved fjerneste stolpe. Glimrende skud af Troels Kløve, og dermed 4-1 efter godt 60 minutter.

Igen, igen, igen kunne holdene ikke holde hinanden fra at score i mere end et par minutter. Esbjerg fB kom over højrekanten og et indlæg fandt Zivzivadze, der sendte bolden i mål bag en, denne gang, sagesløs Mielitz. 4-2.

Undervejs forsøgte Claus Nørgaard, at undgå for mange udskiftninger, for at holde dampen frem mod Randers FC kampen i Alka Superligaen. Spillere som Marfelt, Vinderslev, Hvilsom og Rømer fik dog spilletid i løbet af anden halvleg.

Det blev minsandten også til 5-2 på Sydbank Park, da Mads Hvilsom rundede Esbjerg fB målmanden efter 74 inutter og efter et par driblinger trillede han bolden ind over stregen. Hvilsoms første mål i den lyseblå trøje, og en scoring mod arbejdsgiveren fra sidste sæson.

Mange af de lyseblå spillere fik vist sig godt frem i dagens kamp. Især Troels Kløve var en af starterne, der kom med masser af energi og vilje til at spille fodbold. Derudover var Zimling dirigenten på midtbanen i 76 minutter. Indskiftede Stefan Gartenmann kan også fremhæves som en fuldgod erstatning, hvis vi i fremtiden mangler en backup på højreback. Gartenmann viste, at han har overblik til at holde linjen og samtidig var han aktiv i det offensive.

Netop det offensive i Gartenmanns spil så vi efter 78 minutter. Han tog sagen i egen hånd og løb hele vejen fra sin position på højre back og ind i feltet, hvor han afsluttede og selvom Esbjerg målmanden fik hænderne på bolden, kunne han ikke holde den ude. 6-2 til SønderjyskE, og det begyndte så småt at ligne en ydmygelse af EfB.

Det blev dog ikke en større ydmygelse, da begge hold så småt var begyndt at indstille sig på, at komme ind i omklædningsrummet. Men de fremmødte fik i hvert fald en glimrende kamp, og en fantastisk optakt til Alka Superliga starten på hjemmebane mod Randers FC.

Det sluttede 6-2 til SønderjyskE.

Vi siger tak, og håber på at se jer på et fyldt Sydbank Park i hele den kommende sæson!


Del på de sociale medier:

Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail
Hostet af: Danish Computer GroupUdviklet af: Copus