Søg

SønderjyskE forundret over ekstra karantænedag

Jacob Ravn, 16. marts 2021, kl. 11:29

Cheftræner Glen Riddersholm har fået en ekstra karantænedag oven i de to karantænedage, han allerede har afsonet efter det røde kort i Aalborg.

Det er med stor undren, at SønderjyskE dags dato er blevet orienteret om, at cheftræner Glen Riddersholm skal afsone endnu en karantænedag oven i de to karantænedage, han fik efter udvisningen mod AaB i Aalborg.

Glen Riddersholm har undskyldt episoden, og han har taget sin straf.

Den ekstra karantænedag kommer fra en episode, hvor cheftræner Glen Riddersholm henvender sig – som det er kutyme – til dommerteamet efter kampen for at evaluere kampens mest markant kendelser – i dette tilfælde to situationer.

Vi har indsendt nedenstående redegørelse for episoden (til Fodboldens Disciplinærinstans), og vi er meget ærgerlige og forundret over, at en helt normal praksis efter en fodboldkamp skal straffes med en ekstra karantænedag.

Dommen er taget til efterretning, og vi holder nu fokus på søndagens vigtige kamp i 3F Superligaen, og vi har derfor ikke yderligere kommentarer til denne sag.

Læs her, hvordan vi oplevede episoden (kan også læses på dbu.dk):

Vedrørende dommer Aydin Uslus indberetning af SønderjyskE-træner Glen Riddersholm:

Vi kan på ingen måde genkende episoden, der omtales under ”kommentar” om Glen Riddersholms besøg i dommernes omklædningsrum.

Det er normal praksis/tradition, at en cheftræner kan henvende sig til dommerteamet i kølvandet på en kamp, når alle de officielle forpligtelser er overstået, og pulsen har lagt sig.

I dette tilfælde er det en rolig og afbalanceret Glen Riddersholm, der henvender sig til dommerteamet i omklædningsrummet i Aalborg.

I rolig og konstruktiv tone henvender han sig til dommerteamet for at vende kampens mest væsentlige episoder. For Glen Riddersholm er denne dialog opsøgende og i konstruktivitetens navn.

Der går 45 minutter, inden Glen Riddersholm banker på døren til dommerens omklædning og stikker hovedet ind. Her virker dommer Aydin Uslu presset og stresset, og han har ikke tid til at tale, da teamet er i gang med at evaluere kampen med feedback via en telefonforbindelse. De beder Glen Riddersholm om at komme igen om 10-15 minutter.

Der går yderligere 20 minutter, inden Glen Riddersholm kommer tilbage. Han vil gerne sige ”tak for kampen” og runde to situationer i kampen og ønsker – som det er kutyme – at stille nogle opklarende spørgsmål.

Dommer Aydin Uslu virker fortsat stresset og er stadig i gang med at evaluere kampen pr. telefon. Aydin Uslu siger ”et øjeblik” i telefonen. Glen Riddersholm spørger, om han må forstyrre et øjeblik, da han skal hjem med spillerbussen, der holder og venter og er klar til afgang. Det får han lov til.

Glen Riddersholm spørger ind til en episode i det 83. minut, hvor Jakob Ahlmann forlader banen/spilleområdet uden at have tilladelse til dette. Dette bør efter reglerne takseres til et gult kort, og da dette ville være Ahlmanns andet gule kort – og dermed udvisning – var det en meget afgørende situation i kampen. Glen Riddersholm og fjerdedommeren er under kampen i dialog om denne episode. Fjerdedommeren kommunikerer ind til dommer Aydin Uslu, at Jakob Ahlmann har forladt spilleområdet. Også fra AaB-bænken kan man høre, at de skynder at sende Ahlmann ind på banen igen (videoklip vedhæftet). Ahlmann udtrykker, at han ikke kendte til, at han ikke måtte dette. Dommer Aydin Uslu ser ikke episoden, men fjerdedommeren gør ham opmærksom på det – men Aydin Uslu vælger ikke at dømme efter dette. Denne situation ønsker Glen Riddersholm efterfølgende at høre nærmere omkring.

Da dommer Aydin Uslu efterfølgende i omklædningsrummet nu påstår, at Ahlmann havde fået lov til at forlade banen, beder Glen Riddersholm fjerdedommeren om at give sin version af sagen, men dommerteamet lukker her ned for samtalen.

De beder Glen Riddersholm om at gå. Han svarer ”Hvad så med VAR-situationen”. Fjerdedommeren siger: ”Glen, stop, du skal gå nu”. Dette gør Glen Riddersholm omgående.

Det er vores indtryk, at disse samtaler mellem dommer og cheftræner helt generelt er givende for begge parter, når man kan diskutere kendelser, efter kampens tryk er overstået, og der er kommet kontrol over følelserne. Det var også tilfældet her.

Vi oplever episoden som en helt almindelig situation, som vi oplever efter alle kampe, hvor VAR og tvivlsomme kendelser har været involveret, og hvor der er behov for yderligere dialog.

På hjemmebane sker denne dialog ofte i loungen i forbindelse med spisning efter kampe. Da vi her var på udebane og skulle hjem med bus efter kampen, foregik samtalen denne gang i et omklædningsrum. Også dette er helt normal procedure for en udebanekamp.

Vi er i øvrigt undrende over, at vi midt i et ekstremt stramt program skal bruge tid og ressourcer på at redegøre for et helt almindeligt forløb som dette, men vi har nu gjort det grundigt, seriøst og detaljeret, så vi hurtigt kan få fokus tilbage på fodboldbanen.


Del på de sociale medier:

Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail
Hostet af: Danish Computer GroupUdviklet af: Copus