Søg

Sønderjylland samlet på Sydbank Park

Rasmus Andersen, 17. marts 2017, kl. 10:35

Af Rasmus Andersen

Slutspillet er endnu ikke gået i gang endnu, og alligevel føles det som sæsonens første knock-out kamp er lige rundt om hjørnet.

Den umiddelbare stilling i Alka Superligaen, med relevans for de lyseblå helte, udspiller sig således:
3. plads Lyngby BK 39 point – 23-20 målscore
4. plads FC Midtjylland 38 point – 43-27 målscore
5. plads SønderjyskE 36 point – 29-32 målscore
6. plads Randers FC 33 point – 26-31 målscore
7. plads AaB 33 point – 27-36 målscore

Tydeligvis er der lang vej for SønderjyskE, hvis de skal hente de 3 point, håbe på et Lyngby BK nederlag, FC Midtjylland nederlag og samtidig hente den 6-måls forskel, der er mellem Lyngby BK og SønderjyskE. Derfor er fokus bare på, at holde Randers FC eller AaB bag os.

Modstanderen i søndagens altafgørende Alka Superliga kamp er netop Randers FC, så alt er i egne hænder i forhold til, at sikre sig pladsen i top 6.

Med en sejr eller uafgjort er pladsen sikret, mens et for stort nederlag, kombineret med en stor AaB sejr over Viborg FF kan være katastrofal for de lyseblå.

Men kampens vigtighed er gået op for hele Sønderjylland. Landsdelen har samlet sig ved hjælp af kampsponsor Sydbank. Sydbank har nemlig købt rettighederne til samtlige billetter til den sidste kamp i grundspillet. Dermed er entré gratis, og stadionrekorden for flest tilskuere er meget truet.

Sønderjylland samles fra nær og fjern, og sønderjyder med lyseblåt blod i årerne, der har mulighed for at komme på stadion på søndag, bør komme for at støtte landsdelens helte.

Hold øje med deres mand:
Mads Agesen
Den store midt stopper er kendt for at være en rigtig bisse på banen, men altid en naturlig leder. Mads Agesen er en klog forsvarspiller, der positionerer sig rigtigt i defensiven, og som samtidig er god i duellerne både offensivt og defensivt. Det er blot 2 gange i 41 kampe, at Agesen har fundet netmaskerne for Randers FC, men derfor kan han stadig udgøre en trussel. En trussel, som Marc Pedersen, Pierre Kanstrup og de andre store SønderjyskE forsvarspillere dog skal kunne dæmme ned for.

Hold øje med vores mand:
Mikael Uhre
Hvis vi skal angribe kampen som vi plejer, så kræver det, at Mikael Uhre er klar på at løbe dybt og løbe stærkt i vores omstillinger. Den unge angriber har et antrit og en fart, som de færreste spillere i Alka Superligaen vil kunne følge med. Derfor er det vigtigt, at Uhre vælger sine dueller i opspillet med omhu, så han ind i mellem i stedet kan stikke modsat og løbe sig fri, mens midtbanen sender bolden i dybden. Uhre har lavet mål i både Europa League og Alka Superligaen, der har været vigtige. Et mål mod Randers kan dog vise sig at være blandt de vigtigste, da uafgjort jo også er acceptabelt på søndag.

BONUS
Hold øje med den 12. mand:
Sydbank har som sagt delt billetter til kampen ud gratis, og derfor er der stor sandsynlighed for, at lægterne bliver tæt pakkede og forhåbentlig højlydte. De lyseblå fans var fabelagtige på udebane i Odense, og har i stigende grad været mere og mere fantastiske gennem de sidste par år. Vi håber på, at de tilskuere, der kommer på søndag vil bruge stemmebåndet til at råbe spillerne op og frem på banen. Den gode tone og gode stemning skal samle Sønderjylland om Sydbank Park på søndag, så SønderjyskE kan træde ind i de forjættede land vi kender som mesterskabs slutspillet.

Det siger vi inden kampen:
– “Vi forbereder os so vi gør til en enhver anden kamp. Vi har sat os selv i en god position og den har vi fået, ed at holde fokus og holde vores aftaler. Stemningen i truppen er selvfølgelig god. Specielt efter vores to sejre i streg på udebane. Men er af vores styrker i SønderjyskE er jo netop vores gode sammenhold, så jeg synes generelt, at humøret er i top i omklædningsrummet. Vi mærker selvfølgelig også den store opbakning og det er noget man tager med på banen. Vi føler, det giver os et par procenter ekstra og det er overvældende at se uge efter uge – ude og hjemme – hvor stor en opbakning der er. Vi føler, at fansene har en stor andel i, at vi er placeret som vi er og håber og ser frem til, at vi sammen, kan tage det sidste skridt ind i top 6 med et fyldt Sydbank Park på søndag,” siger Marcel Rømer til SønderjyskE Fodbold.

Du kan, som altid, spille på kampen på danskespil.dk. – For de store gamblere kan der fås odds 8,20 på, at vores anfører, Pierre Kanstrup, scorer i kampen. Mens der for dem, der er til lavere bets kan fås odds 1,37 på, at SønderjyskE IKKE taber kampen, som vil være et indirekte spil på, at SønderjyskE ender i top 6.

KAMPSPONSOR


Del på de sociale medier:

Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail
Hostet af: Danish Computer GroupUdviklet af: Copus