Søg

Returkamp i Norge

Rasmus Andersen, 20. juli 2016, kl. 9:27

Af Rasmus Andersen

Nu gælder det den anden Europa League kamp for SønderjyskE. Anden halvdel af opgøret mod Strømsgodset fra Norge foregår på udebane i Drammen nær Oslo.

SønderjyskE har en spinkel føring på 2-1 fra det første opgør, hvilket betyder, at alt kan ske når vi for første skal spille en Europa League kamp på udebane.

Da vi spillede mod Strømsgodset på hjemmebane blev VUC Stemningstribunen budt op til dans af et fyldt udebaneafsnit, så vi håber på, at se mange lyseblå tilskuere på lægterne. Og de skal selvfølgelig helst blive ude på lægterne!

Et udebanemål kan være vitalt. Én scoring af vores lyseblå helte vil betyde, at Strømsgodset pludselig er tvunget til at score minimum 2 mål for en omkamp og muligheden for avancement. Dermed er det vigtigt, at vi husker at bringe det offensive spil med til kampen.

Defensiven har dog også en stor rolle at spille. Lukker vi af i vores egen ende, og formår at holde Skender mål rent, så avancerer vi selvfølgelig også. Det bliver altså en hårfin balance, som Peter ”Ålen” Enevoldsen og Jakob Michelsen skal finde.

Hold øje med vores mand:
Marc Dal Hende
Når vi både snakker om offensiven og om defensiven, så giver det mening at sætte fokus på en mand, der bidrager i begge ender af banen. Dal Hende var inde i en fantastisk stime i foråret, hvor han lavede mange mål af en venstreback, primært med hovedet. Samtidig var han en del af en bundsolid defensiv, der formåede at lukke af når kampene spidsede til, og holdt modstanderne fra de helt åbne målchancer. Derudover har Dal Hende også været formidabel som en offensiv back, der kommer med i overlap, og kan sende dødsensfarlige indlæg ind mod Bechmann, Kroon, Madsen, og hvem vi ellers har haft derinde. Kampen i Norge bliver selvfølgelig uden sidstnævnte Madsen, men forhåbentlig kan Johan Absalonsen blive sin sygdom kvit og træde tilbage på banen i en vigtig Europa League kamp.

Hold øje med deres mand:
Marcus Pedersen
Den tidligere OB’er scorede i det omvendte opgør på et kraftfuldt skud. Han er samtidig Strømsgodsets topscorer i Tippeligaen. Han er en boksspiller med stor fysisk og en konstant trang til at true med dybe løb og løb i feltet. Pedersen får hjælp af hurtige offensive kanter, især Keita, der dog ikke fik meget ud af det på Sydbank Park, men lad jer ikke narre, den hurtige nr. 77 kan gøre ondt på os i returopgøret.

Det siger vi:
Det bliver en stor udfordring for os. Vi ved, at de er utrolig stærke på deres hjemmebane. Vi kommer under et stort pres på en rigtig hurtig kunstgræsbane, og med et stærkt hjemmepublikum i ryggen, så handler det om at bevare roen og overblikket. Når det er sagt, så handler det om os selv og vores eget spil. Vi skal ikke stille os ned og forsvare en 0-0 hjem. Hvis vi finder balancen mellem at holde bolden i egne rækker og køre kontraerne på de rigtige tidspunkter, så spår jeg os en fin chance for avancement. – Siger Troels Kløve til SønderjyskE Fodbold.

Det siger de:
Noe av grunnen til at vi har vært så gode over tid på hjemmebane er det fantastiske publikummet vi har i Drammen. Jeg er usikker om vi hadde levert like gode resultater uten et slikt publikum. Nå håper jeg alle kjenner sin besøkelsestid og hjelper oss videre i Europa. Vi trenger den støtten. La oss gjøre det sammen, sier Thomas André Ødegaard.


Del på de sociale medier:

Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail
Hostet af: Danish Computer GroupUdviklet af: Copus