Søg

Reserveligaen blev indviet med flot sejr over FCM

Jacob Ravn, 25. februar 2020, kl. 15:10

SønderjyskE vandt årets første kamp i Reserveligaen med 2-1 over FC Midtjylland. Peter Christiansen og Isak Olafsson scorede målene.

Vejret var forfærdeligt, men spillemæssigt var der masser at glæde sig over, da SønderjyskE tirsdag eftermiddag spillede årets første kamp i Reserveligaen.

Modstanderen på kunstgræsbanen i Haderslev var FC Midtjylland, og begge hold mønstrede mange Superliga-spillere fra start.

Det endte med en fortjent 2-1-sejr til SønderjyskE, hvor Peter Christiansen bragte SønderjyskE foran 1-0 midtvejs i første halvleg, og hvor Isak Olafsson scorede sejrsmålet efter en times spil.

SønderjyskE kom stærkt ud til kampen, og selv om en storm på tværs af banen gjorde betingelserne svære, sad de sønderjyske kombinationer i skabet, og det skabte en del gode muligheder allerede inden føringsmålet faldt.

Peter Christiansen og Julius Eskesen havde gode skudforsøg udefra, men den første rigtig store chance tilfaldt Artem Dovbyk, der kom alene igennem efter en drømmepasning fra Emil Frederiksen, der sendte ukraineren i dybden med en følt ydersideaflevering. Desværre misbrugte Dovbyk chancen.

Det var startskuddet til nogle meget farlige SønderjyskE-minutter, hvor Julies Eskesen og Peter Christiansen også var tæt på – sidstnævntes chance gav et hjørnespark, som skulle blive afgørende.

Det var nemlig på den efterfølgende aktion, at Emil Frederiksen serverede bolden perfekt til Peter Christiansen, der kunne heade bolden ind tæt under mål til 1-0.

Føringen holdt kun et par minutter, så havde FCM’s nye angriber Ronnie Schwarz udlignet til 1-1. Nikola Mirkovic havde hænderne på afslutningen, men bolden havde akkurat fart nok på til at liste over stregen.

Spillet blev mere roligt efter de to hurtige mål, og der var spillet en god time, inden det næste mål faldt. Et hjørnespark, hvor Emil Frederiksen var nødt til at holde bolden, så den ikke trillede fra sparkeren Julius Eskesen, endte i hovedet på Isak Olafsson, der flot dirigerede bolden i mål.

SønderjyskE var tættere på 3-1, end FCM var på en udligning. Emil Frederiksen var tættest på, da han afsluttede af to omgange med 20 minutter igen, men hans forsøg blev reddet.

SønderjyskE-forsvaret holdt FCM godt fra fadet, og det er værd at rose den meget unge bagkæde, som i den sidste halve time bestod af U19-spillerne Mathias Therkelsen, Mads Winther og Bastian Toelhøj samt 19-årige Isak Olafsson fra Superliga-truppen.

Alt i alt en god start på Reserveligaen, hvor AC Horsens og Silkeborg IF er de øvrige modstandere i gruppen.

Den næste kamp spilles tirsdag den 10. marts på udebane mod Silkeborg IF.

FAKTA
SønderjyskE-FC Midtjylland 2-1 (1-1)
1-0 Peter Christiansen (24.), 1-1 Ronnie Schwarz (26.), 2-1 Isak Olafsson (62.)

SønderjyskE’s hold: Nikola Mirkovic – Mads Winther, Isak Olafsson, Theofanis Mavrommatis (62./Bastian Toelhøj), Jannick Liburd (46./Mathias Therkelsen) – Rasmus Vinderslev, Victor Mpindi, Emil Frederiksen – Peter Christiansen, Artem Dovbyk, Julius Eskesen.


Del på de sociale medier:

Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail
Hostet af: Danish Computer GroupUdviklet af: Copus