Referat: SønderjyskE kom tilbage på sporet

SønderjyskE vandt søndagens topkamp mod FC Nordsjælland med 2-1 på Sydbank Park.

SønderjyskE har – næsten – været uovervindelige hjemme på Sydbank Park i Haderslev i denne sæson.

2020 havde ikke budt på nederlag, inden FC København kom forbi, så sønderjydernes opgave søndag var hurtigt at komme tilbage på det gode spor på Sydbank Park, da FC Nordsjælland gæstede Haderslev, og det lykkedes med en 2-1-sejr til SønderjyskE.

Det var en rigtig topkamp mellem nummer 3 og 4 i 3F Superligaen, og SønderjyskE viste klassen med en helstøbt holdindsats, der endte i en fortjent sejr og sendte holdet i top tre halvvejs inde i grundspillet.

Det var en underholdende kamp med gode chancer i begge ender, men det var først lige inden pausen, at der kom gang i målscoringen. Jeppe Simonsen sparkede første gang på Stefan Gartenmanns aflevering, og så kunne SønderjyskE gå i kabinen med en 1-0-føring efter første halvleg.

Kort efter pausen blev det også 2-0. Topscorer Haji Wright scorede sit syvende sæsonmål, men det skulle lige VAR-tjekkes tre-fire minutter, og da målet – korrekt – stod gældende, kunne jublen bryde ud for anden gang på Sydbank Park.

FC Nordsjælland bragte dog hurtigt spænding tilbage i kampen, da et langskud blev rettet af og snød Lawrence Thomas i SønderjyskE-målet.

Den australske målmand viste igen klassen i buret, og særligt en stor redning på Mikkel Rygaards langskud 20 minutter før tid er værd at fremhæve. Thomas fik akkurat lappen på, så bolden tog oversiden af overliggeren. Høj klasse af australieren.

SønderjyskE-angriberne Haji Wright og Anders K. Jacobsen havde muligheder for at øge til 3-1, men der var spænding helt ind til det ottende overtidsminut, inden sejren blev sikret.

SønderjyskE kom tilbage på sporet, og Sydbank Park står igen som en stærk fæstning i dansk fodbold.

SønderjyskE har endnu tre kampe tilbage i 2020. På søndag gælder det Brøndby IF på udebane, inden året slutter med to hjemmebanekampe. Onsdag den 16. december mod Lyngby Boldklub i Sydbank Pokalen og søndag den 20. december mod Randers FC i 3F Superligaen.