Søg

Pokaldrømmene forsvandt efter 120 minutter i tågen

Rasmus Andersen, 7. november 2018, kl. 21:35

I Sydbank Pokalens 1/8 finaler åbnede Sydbank Park dørene op for opgøret mellem SønderjyskE og Esbjerg fB.

På en tåget onsdag aften skulle SønderjyskE og Esbjerg fB således forsøge at bringe den opadgående formkurve fra Superligaen med ind i pokalturneringen.

Claus Nørgaard havde roteret lidt i sin startopstilling til dagens kamp, hvor Reice Charles-Cook for første gang skulle vogte målet for SønderjyskE og blandt andre Jeppe Simonsen, Mpindi Ekani og Tchuameni var med fra start.

Netop Tchuameni fik kampens første gode mulighed, da Kees Luijckx sendte en høj bold frem. Søren Frederiksen headede bolden ned for fødderne af Tchuameni, der med første berøring fik bolden med i feltet, men afslutningen savnede kvalitet, så det var nemt for Højbjerg at samle bolden op.

SønderjyskEs enlige angriber, Tchuameni, var manden med de fleste afslutninger i første halvlegs begyndelse, hvor han flere gange agerede targetman i feltet. Efter 24 minutter fik Tchuameni da også en mulighed uden for feltet, og da først kroppen blev retvendt kom afslutningen prompte. Desværre for Tchuameni gik afslutningen akkurat forbi den ene stolpe.

SønderjyskE viste generelt god mentalitet i første halvleg, hvor en mistet aflevering i offensiven flere gange blev til en hurtig tilbageerobring på egen banehalvdel. Intensitet var i hvert fald ikke hvad vi manglede i kampens første halve time.

Efter 36 minutter kom SønderjyskE afsted i en farlig omstilling. Mpindi Ekani modtog bolden på midten og så drev han ellers hele vejen ned til feltet, hvor et godt løb fra Greko gav plads til, at Ekani kunne trække ind i banen og afslutte, men Højbjerg fik en hånd på bolden og gav hjørnespark til SønderjyskE.

Det efterfølgende hjørnespark kunne lige så godt have givet kampens første mål, men efter fire hovedstød frem og tilbage i det lille felt, dømte dommeren frispark til gæsterne.

I første halvlegs tillægstid var SønderjyskE så endnu engang tæt på 1-0 scoringen. Søren Frederiksen drev bolden frem og fandt Tchuameni på kanten af feltet, der listede bolden videre ud til Absalonsen, som fra en spids vinkel kunne se sit forsøg blive reddet af Højbjerg på stregen.

Efter pausen kom SønderjyskE ud med samme offensive udtryk som i første halvleg. 20 sekunder efter pausen fik SønderjyskE hjørnespark. Hjørnesparket havnede ved bagerste stolpe, hvor Greko fik afsluttet fra tæt hold, men endnu engang afviste Højbjerg på stregen.

William Tchuameni var fortsat på jagt efter en forløsende scoring. En høj bold mod den store angriber så ikke ud til at blive farlig, men Tchuameni viste stor fysisk styrke og flyttede sin modstander inden han sendte et fladt skud mod mål. Afslutningen var dog lige på målmand Højbjerg, der nemt kunne samle bolden op.

SønderjyskE havde brugt pausen på at bringe Alexander Bah på banen i stedet for Søren Frederiksen. Bah modtog bolden på egen banehalvdel og sendte en flot aflevering ud på kanten til en fremstormende Gartenmann. Gartenmann tøvede ikke med det flade indlæg, hvor Ekani fik afsluttet på kanten af feltet, men endnu engang måtte Højbjerg redde i målet, inden Greko sparkede returen over mål.

Når SønderjyskE ikke kunne passere Højbjerg i åbent spil, så var det en gylden mulighed, da Greko blev nedlagt på kanten af feltet. Absalonsen og Kees stod ved bolden klar til at sparke. Absalonsen truede med sparket, men det var Kees Luijckx, der sendte bolden helt ud til roden af stolpen uden chance for Højbjerg, og dermed kom den forløsende scoring til SønderjyskE, fuldt fortjent 1-0 efter 56 minutter!

Desværre varede glæden dog ikke længe på Sydbank Park. Esbjerg fB fik sig et frispark på nogenlunde samme position som SønderjyskE, og herfra smækkede Adrian Petre bolden ind bag Charles-Cook. 1-1 efter 64 minutters pokalfodbold på Sydbank Park.

Som kampen nærmede sig de 90 minutter lagde tågen sig tungere og tungere over Sydbank Park, hvilket gjorde udsynet fra tilskuerpladserne begrænset.

SønderjyskE forsøgte sig også med smart kombinationer efter hjørnespark. Bah og Absalonsen kombinerede med en kort variant, hvor Bah til sidst lagde bolden fladt tilbage til kanten af feltet, hvor Rømer prøvede lykken, men en Esbjerg spiller kom i vejen og i stedet fik SønderjyskE et nyt hjørnespark.

Anfører Marc Pedersen ville også lege med i det offensive. Et indkast fra Gartenmann blev forlænget ind i det lille felt, hvor Marc Pedersen fik snittet bolden mod det lange hjørne, men uheldigvis trillede bolden snært forbi den ene stolpe.

Dødvandet var dog ikke til at bryde for nogen af de to mandskaber indenfor kampens første 90 minutter, hvilket betød, at vi kunne se frem til forlænget spilletid på Sydbank Park.

I den forlængede spilletid var det også SønderjyskE der fik sendt den første afslutning afsted. Mart Lieder, der i løbet af kampen havde erstattet Tchuameni i front, sendte et hårdt skud afsted fra 25 meter, men Højbjerg greb og holdt fast i bolden.

Peter Christiansen erstattede Johan Absalonsen i den forlængede spilletid.

Adrian Petre fik endnu et forsøg med et frispark i den forlængede spilletid, men denne gang var Charles-Cook klar med en fremragende redning under overliggeren.

Desværre for SønderjyskE kunne de ikke forsvare det efterfølgende hjørnespark. Agus Garcia dukkede op ved forreste stolpe og sendte bolden ind til 1-2 i den forlængede spilletids første halvleg.

Dermed kunne tilskuerne konstatere, at Esbjerg fB var foran efter 105 minutters spilletid på Sydbank Park.

I pausen af den forlængede spilletid kom Anders Egholm på banen i stedet for Marc Pedersen.

Efter 110 minutter modtog Kees Luijckx to gule kort i samme situation og måtte derfor forlade banen med et rødt kort.

Få minutter før dommerens sidste fløjt kom Peter Christiansen meget tæt på udligningen med et krøllet spark, der desværre gik lige forbi mål.

Men udligningen kom desværre ikke, og derfor kunne Esbjerg fB løfte armene efter dommerens sidste fløjt, som sender dem videre i pokalturneringen.

Vi siger tusinde tak til de 3314 fremmødte tilskuere, der var med til at give en god stemning hele vejen!


Del på de sociale medier:

Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail
Hostet af: Danish Computer GroupUdviklet af: Copus