Søg

Norsk kantspiller til SønderjyskE

Jacob Ravn, 10. oktober 2020, kl. 9:00

SønderjyskE Fodbold har skrevet kontrakt med den norske kantspiller Bård Finne, der er hentet i Vålerenga Fotball. Kontrakten gælder fra nytår til frem til sommeren 2024.

SønderjyskE Fodbold får en ny mand til offensiven, når 2020 bliver til 2021.

Den norske kantspiller Bård Finne har underskrevet en kontrakt, der gælder fra nytår og tre et halvt år frem – til sommeren 2024.

SønderjyskE forsøgte at hente Bård Finne i Vålerenga Fotball i det transfervindue, der lukkede i mandags, men i stedet tiltræder den 25-årige kantspiller til nytår, når hans kontrakt er udløbet i den norske klub.

Nordmanden skiftede allerede som 18-årig til 1. FC Köln, og han var i 2014 med til at spille den tyske traditionsklub op i 1. Bundesliga, hvor Finne også nåede at optræde ti gange i den sæson, det blev til for FC Köln. Siden skiftede han til FC Heidenheim i 2. Bundesliga, inden Vålerenga købte ham hjem til norsk fodbold i 2017. Her har kantspilleren leveret godt med point i Elitserien – i sidste sæson otte mål og fem assists, mens det foreløbig er blevet til otte mål og tre assists i indeværende sæson.

I det nye år bliver det i SønderjyskE, at Bård Finne skal udfordre, score mål og støbe kugler, og sportschef Hans Jørgen Haysen glæder sig over tilgangen af nordmanden.

– Det er en kantspiller, der kan spille både i højre og venstre side, og han er en anden type, end det vi har i forvejen, og det er derfor, vi tager ham ind. Han er en robust fyr, der er hurtig og udfordrende, og han er rigtig god til at komme i felterne. Han har en fin indlægsfod og et godt spark, og han har af samme årsag også lavet godt med point i den norske liga.

– Han passer rigtig godt ind hos os, og han kan give vores offensiv flere facetter, og samtidig vil han som person også passe rigtig godt ind i omklædningsrummet, da han som skandinav hurtigt vil tilpasse sig vores gruppe og kultur. Vi har nogle fælles referencer, og vi har begge undersøgt hinanden grundigt, og vi er helt sikre på, at det her bliver godt for begge parter, siger Hans Jørgen Haysen.

Bård Finne, der får trøje nummer 11, glæder sig til de nye udfordringer i SønderjyskE.

– SønderjyskE har fulgt mig et stykke tid, og jeg har mærket, at klubben virkelig har ønsket mig, og jeg ser det som en meget spændende udfordring. SønderjyskE har en ambitiøs plan, som jeg meget gerne vil være en del af, og jeg tror, at den danske liga passer godt til min spillestil. Nu vil jeg slutte sæsonen godt af i Vålerenga, og derefter vil jeg se frem til at starte op i SønderjyskE efter nytår, siger Bård Finne.

Finne har ud over sin fine klubkarriere spillet hele 61 ungdomslandskampe for Norge. 

FAKTA
Bård Finne
Position:
Kantspiller
Født: 13. februar 1995 (25 år)
Land: Norge
Tidligere klubber: Brann, 1. FC Köln, FC Heidenheim, Vålerenga


Del på de sociale medier:

Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail
Hostet af: Danish Computer GroupUdviklet af: Copus