Søg

Mesterskabslutspillet blev sikret i vild kulisse

Rasmus Andersen, 19. marts 2017, kl. 18:56

Af Rasmus Andersen

Når 2 spillere må bide i græsset inden for kampens første 5 minutter, så ved man hvad der står på spil. Både Randers FCs Mads Fenger og Johnny Thomsen måtte behandles for henholdsvis en bold i hovedet og et uheldigt sammenstød. SønderjyskE spillerne viste i hvert fald, at de var tændte og klar til dagens dramatiske opgør.

I de første 15 minutter bed SønderjyskE klart mest fra sig, med dominans over hele banen, men Randers FC havde mere brug for mål, og måtte derfor længere frem på banen.

Det kom de, og Randers FC overtog spillet gennem resten af først halvleg. Uden det blev helt farligt var Randers FC dog mest på bolden og forsøgte at stresse SønderjyskE.

Det blev dog ikke til nogen scoring i første halvleg af nogen af holdene. Dermed var stillingen 0-0 og SønderjyskE plantede, med hjælp fra de andre Alka Superliga kampe, det første ben i mesterskabslutspillet.

Anden halvleg startede med et udgangspunkt, hvor Randers FC måtte indse, at de skulle vinde dagens kamp, for at tage pladsen i top 6. SønderjyskE havde dog hjælp fra andre kampe.

Det var tydeligt at se på banen, at det ikke var hjemmeholdet, der ville frem og angribe. SønderjyskE slog fortsat kontra og angreb sporadisk, men Randers FC var mest omkring det lyseblå målfelt, hvor Pourié må føle, at han skulle have scoret, da han formåede at misse sin afslutning fra en halv meters afstand på fuldstændig frit mål. Fernandes kastede sig i stedet over bolde på målstregen, og kampen fortsatte uden scoringer.

Det var til at se på spillet, at banen var våd og nerverne var tydelige. Duellerne var kluntede og clearingerne var paniske. Der var ikke kontrol på midtbanen i dag.

I det 70. minut tændte Randers fansene op for røgkanonerne og der bredte sig en tyk sky over Sydbank Park, der i dag var pænt besøgt med 7072 tilskuere. Skyen lagde sig, som det pres, der hvilede på begge hold, over kampen, og begge hold kunne fortsat ikke holde i bolden. Nervøsiteten var på sit absolut højeste.

Bedst som man troede, at kampen skulle gå ind i slutfasen med et bombardement af SønderjyskE feltet skete det i den anden ende, der ikke måtte ske for Randers FC.

En velspillende Greko tilkæmpede sig et hjørnespark. Bolden havnede i et virvar af spillere og hoppe og dansede indtil en velkendt und SønderjyskE dreng dukkede op. Igen. Mikkel Hedegaard prikkede bolden det sidste stykke over stregen, og så eksploderede Sydbank Park. Eurforien og jubelbrølet bredte sig til en stor fest på Sydbank Park. Endnu engang igangsat af Mikkel Hedegaard.

Top 6 placeringen var hjemme. Nu var spørgsmålet, hvem der skulle være det sidste hold i top 6. En placering som Randers FC stadig kunne hente med 1 eller flere point, og hjælp fra Midtjylland.

Stemningstribunen hev folk op af stolene og hele Sydbank Park fejrede, at kampens udfald nu ikke længere var af den store betydning, andet end for placeringernes skyld i top 6. Mesterskabs slutspillet var sikkert. Allerede inden slutfløjt.

TAK FOR OPBAKNINGEN!


Del på de sociale medier:

Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail
Hostet af: Danish Computer GroupUdviklet af: Copus