Søg

Lawrence Thomas ser frem mod foråret

Jacob Ravn, 2. februar 2021, kl. 19:00

Målmand Lawrence Thomas sætter her ord på sine tanker om det første halvår i SønderjyskE og ser frem mod forårssæsonen i 3F Superligaen. Læs et stort interview med den 28-årige australier her.

Termometret var nede at runde minus 12 grader i nat, og da SønderjyskE-spillerne tirsdag omkring klokken 10.30 listede ud på træningsbanen, var der fortsat hundekoldt – minus tre grader helt præcist.

Derfor var der også mange spillere, der skyndte sig ind efter endt træning, men Lawrence Thomas stod som en af de sidste tilbage på banen og spillede hyggebold med et par af de rutinerede holdkammerater og nogle ledere.

Det kunne have været en scene fra en strand i Australien, men det var altså på en pivkold kunstgræsbane i Vildbjerg, hvor SønderjyskE-truppen lige nu er på træningslejr som optakt til torsdagens forårspremiere mod FC Midtjylland i 3F Superligaen.

Det er dog inden for i varmen, at vi har inviteret Lawrence Thomas til et interview, for hvordan går han egentligt og har det, australieren, i en kold vinteropstart i Danmark, mens han kan se, at der i Melbourne, hvor han har spillet i otte sæsoner, inden han kom til Haderslev, er sol, sommer og op til 30 grader i øjeblikket.

– Jeg har det godt. Jeg er glad, slår han fast med det samme og med det karakteristiske smil, som han har haft fremme, siden han trådte ind ad døren i Haderslev Idrætscenter i sommer.

– Jeg har ingen problemer med, at det er koldt, når jeg spiller fodbold. Jeg vil faktisk helst have, det er koldt.

– Jeg mærker det mere uden for fodbold. Der kan jeg godt mærke, at det bider, og det tager da lige toppen af lysten til at gå ture i øjeblikket.

Naturligvis har det været en omvæltning for Lawrence Thomas at skifte Melbourne – den australske millionby – ud med Haderslev, og Covid-19 har ikke gjort det nemmere at tage det store geografiske skridt.

– Jeg ville gerne have været ude at opleve mere. I starten tog jeg på smutture til Aarhus og København, men efter der er blevet lukket mere ned i Danmark, kommer jeg ikke ret meget ud.

– Det er klart, at det har været en omvæltning i forhold til Melbourne, men det var jeg forberedt på, for sådan havde det været næsten uanset, hvor jeg var taget hen. I Melbourne er der Formel 1, Australian Open i tennis og et aktivt udeliv med cafeer og restauranter, så jeg vidste godt, at jeg det ville blive mere stille. Det har jeg det fint med. En fodboldkarriere er relativ kort, og jeg skal nok nå at opleve en masse og få rigeligt med sol, når jeg engang er færdig med at spille, siger Lawrence Thomas.

Hjemme i Haderslev har han fået et længerevarende besøg af sin lillebror, og på den måde har han haft godt selskab over julen og i vinterpausen.

– Jeg har tre brødre, og jeg har et stærkt bånd til dem alle, og jeg taler også næsten dagligt med min mor. Vi er ofte på FaceTime, og så sidder de der i solen, mens de får nogle billeder af sne og frost herfra. Nu har jeg fået selskab af min lillebror, og det nyder jeg selvfølgelig. Han kan lige som jeg godt lide at rejse og opleve nye steder, og derfor er han nu i Danmark i en periode.

Velvidende, at vores australske målmand fortsat trives i Haderslev, kan vi nu se frem til forårspremieren i 3F Superligaen. I en meget stille tid med Covid19-restriktioner er Superliga-krydserne i kalenderen noget, mange har set frem til længe.

– Jeg glæder mig til, at vi skal i gang igen. Opstarten er egentligt gået hurtigt, fordi det er så intenst med blot en måneds forberedelse, men det bliver godt at komme i gang med ligaen igen.

Han kendte ikke meget til 3F Superligaen, da han ankom i sommer, men en halvsæson i ligaen har lært ham, hvor tæt det er mellem holdene, og hvor lidt der skiller top og bund.

– Det er en meget tæt liga. Der er ingen nemme kampe. Det er en ”battle” i hver eneste kamp, og der er virkelig stor konkurrence i ligaen. Den er også meget fysisk, og der er mange dødbolde og indkast. Det er et skridt op for mig, men det var også sådan en udfordring, jeg var ude efter, da jeg kom.

SønderjyskE tager hul på foråret på en femteplads, og Thomas går ind til sæsonen med stor optimisme.

– Vi er i en god position, og der er en god følelse omkring holdet. Vi så i efteråret, at vi er svære at slå. Det kan godt være, at spillet ikke altid flyder, men vi er svære at bryde ned, og det er et godt udgangspunkt for kampene. Jeg synes, vi har et stærkt hold, og vi har nogle rigtig gode folk omkring holdet.

– Jeg nyder det daglige samarbejde i målmandsteamet sammen med Toivo Vadum og Nicolai Flø, og når en ung spiller som akademimålmand Magnus Nissen er med, kan jeg godt lide at lære fra mig.

Når 3F Superligaen sparkes i gang, bliver det i første omgang uden tilskuere på lægterne, og Lawrence Thomas har endnu til gode at mærke stemningen på Sydbank Park, når der rigtig er kog under kedlerne.

– Det savner jeg selvfølgelig. Det gør alle, der spiller fodbold. Der er mindre intensitet, når det er uden tilskuere. Jeg kan gode lide, når du kommer ind på et stadion med mange mennesker og får lidt gåsehud, inden det går i gang. Det bliver rart, når de kan vende tilbage til stadion. Vi spiller for SønderjyskE-fansene, selv om de ikke kan være her lige nu, og forhåbentligt kan vi give dem nogle gode oplevelser derhjemme, ind til vi ses på stadion igen.

Og her må vi lade Lawrence Thomas gå. Han skal tilbage på sit værelse og øve en sang, som alle nye SønderjyskE-spillere skal optræde med foran resten af truppen.

Lawrence Thomas’ sangvalg skuffer ikke:

”I come from a land down under”.


Del på de sociale medier:

Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail
Hostet af: Danish Computer GroupUdviklet af: Copus