Søg

Kommentar til personalesag

redaktion, 5. marts 2021, kl. 16:02

Kommentar til personalesag.

Hans Jørgen Haysen opsagde i januar sit job som sportschef i SønderjyskE Fodbold A/S. Årsagen var, at han skulle tiltræde et tilsvarende job i AGF.

Torsdag den 4. marts 2021 meddelte AGF, at Hans Jørgen Haysen alligevel ikke tiltræder som sportschef i AGF. Det blev oplyst, at dette skyldes private årsager. Senere har kilder til pressen oplyst, at den reelle årsag er indholdet i et brev, som AGF har modtaget fra en tidligere medarbejder i SønderjyskE.

I SønderjyskE har vi i første omgang valgt den tilgang, at vi ikke kommenterer på forhold, der vedrører tidligere medarbejdere. Dette gjorde vi først og fremmest af hensyn til den kvinde, der for flere år siden var ansat i SønderjyskE.

Da pressens kendskab til sagen tilsyneladende er meget detaljeret, finder vi det imidlertid rigtigst at oplyse følgende:

SønderjyskE – ved marketingchef Kell Haugaard og administrerende direktør Klaus Rasmussen – modtog den 17. februar 2021 en henvendelse fra en tidligere medarbejder. AGF modtog efter vores oplysninger henvendelsen samme dag.

SønderjyskE skulle i den følgende weekend spille mod AGF, og Hans Jørgen Haysen skulle ikke fungere som sportschef under den kamp, og han afviklede derfor ferie. Hans Jørgen Haysens ansættelsesforhold i SønderjyskE Fodbold A/S var med andre ord i realiteten afviklet på det tidspunkt.

Hans Jørgen Haysen blev hurtigt konfronteret med henvendelsen og derefter dens naturlige konsekvens.

Samtidig rakte vi ud til vores tidligere medarbejder, og vi har efterfølgende haft en positiv dialog og endda et godt møde med hende. Hun har både skriftligt og mundtligt bedt om diskretion, og det ønske har vi naturligvis respekteret.

I SønderjyskE tager vi skarpt afstand fra chikane i en hver afskygning. Vi tolererer ikke diskrimination, og vi forlanger af alle vores medarbejdere, at de behandler hinanden ordentligt. Vi er kendt for vores sammenhold og særlige DNA. Derfor reagerer vi også skarpt og konsekvent, hvis vores værdier bliver tilsidesat.

I denne meget kedelige sag har vi som altid gjort alt for at handle professionelt og ansvarligt. Vi har håndteret henvendelsen hurtigt og med den største diskretion, og herunder har vi valgt at række ud til vores tidligere medarbejder, der modigt og i tillid til, at vi kunne håndtere hendes henvendelse diskret og ordentligt, valgte at betro sig til os.

Hun har næppe forudset, at hendes henvendelse skulle have de konsekvenser, som den nu har fået. For hendes skyld er det vores store håb, at alle herefter vil lade hende i fred og respektere, at hun har et stort behov for at komme videre og næppe er rustet til at være central figur i en sag, der nu er en mediesag.

Claus Guldager                                                

Bestyrelsesformand Sønderjysk Elitesport A/S og

Gynther Kohls

Bestyrelsesformand SønderjyskE Fodbold A/S

Pressehenvendelser skal stiles til Claus Guldager på tlf. 4042 3236


Del på de sociale medier:

Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail
Hostet af: Danish Computer GroupUdviklet af: Copus