Søg

Klumme – Baghjul fra Hjulmand – og Lyngby spillede “sønderjysk”

Per Jessen, 25. april 2017, kl. 10:12

Sæsonkortholder Ejvind Trærup er vores klummeskribent. Han skriver om stort og småt set fra plads L 125 på Pro Tech CNC Tribunen. Holdningerne er skribentens egne.

Helt ærligt! De to seneste hjemmekampe i mesterskabsspillet har været noget af en prøvelse at komme igennem for de lyseblå fodboldelskere. Først spillede Hjulmands tropper fra FCN anført af Marcondes flot fodbold og gav os en sæk på 1-4. En SønderjyskE 1-0 føring efter en fejl i FCN forsvaret blev senere modsvaret af to sønderjyske kiks omkring midtercirklen med efterfølgende fut på Farum ekspressen, og kampen var vendt på hovedet.

Så var det faktisk sværere at acceptere, at Lyngby ugen efter sikrede sig en fortjent sejr efter en aggressiv indsats med meget duelspil og solid, koncentreret håndværksmæssig boldomgang – faktisk de dyder, der langt hen ad vejen har kendetegnet SønderjyskE!

En bedre udnyttelse af de store chancer, de lyseblå havde inden Lyngbys scoringer, kunne dog have givet kampen et helt andet forløb. Med den aktuelle formkurve synes SønderjyskE at være ude af spillet om bronzemedaljerne og Europa League.

Inden mistrøstigheden over præstationerne i mesterskabsspillet tager helt overhånd, er der dog et par ting, der skal tages i betragtning ved en sammenligning med sidste sæsons sølvhold.

I forhold hertil var holdet mod Lyngby uden FCM trioen Drachmann, Dal Hende og Kroon. Guira er taget til Frankrig og Bechmann er stoppet. Marc P. var skadet og Nicolaj Madsen i karantæne -7 spillere! – Når vi så også ved, at såvel chef- som assistenttræner har fundet nye græsgange, siger det sig selv, at holdet er udfordret!

Nogle har sat spørgsmålstegn ved, om SønderjyskE hører hjemme i slutspillet. Svaret må være ja, eftersom
30 ud af de i grundspillet indhøstede point er hentet mod de 8 hold i gruppespillene, så der har vi distanceret os – til gengæld er der så kun hentet 9 point mod de øvrige 5 hold i mesterskabsspillet, som p.t. viser storform og flot spil – derfor kræver det noget ekstraordinært at hente points i disse kampe!

Vi kan være ganske fornøjede med, at det lykkedes holdet at spille sig ind i mesterskabsspillet og ikke er en del af de nervepirrende kampe imod nedryknings playoff, der udspiller sig i gruppespillene, hvor traditionsklubber som AGF, EfB , OB og til dels AaB fortsat må frygte for at skulle kæmpe for overlevelse i Superligaen.

Under normale omstændigheder vil Sønderjyske være en del af dette gruppespil i 4 ud af 5 år, hvorfor en målsætning om en 10. plads og fortsat superligatilværelse vil matche det relativt begrænsede budget SønderjyskE råder over – men lad os dog for en gang skyld få banket de københavnere!

Ud af de resterende 6 runder i mesterskabsspillet er der to hjemmekampe på Sydbank Park mod henholdsvis FCM og Brøndby, hvorefter der først skal spilles ligabold igen i juli måned. (Medmindre der bliver præsteret en ny “SønderjyskE”, hvor holdet genfinder formen og spiller sig til en 4. plads, som
så eksempelvis Randers eller AaB kommer og forsøger at frarøve os i een afgørende kamp!)

Det er i modgang, at supporternes støtte er vigtigst så mød frem på Sydbank Park og hjælp SønderjyskE! Lad os til disse sidste kampe se en fuldt besat stemningstribune, der sætter gang i løjerne og er med til at støtte holdet. Lad os høre det velkendte råb fra øst: “SØNDER” – så skal I nok få det kendte svar fra vest : “JYSKE”!

Ejvind Trærup
Plads L 125 Pro Tech CNC Tribunen


Del på de sociale medier:

Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail
Hostet af: Danish Computer GroupUdviklet af: Copus