Søg

Jagten på Europa fortsætter

Rasmus Andersen, 18. maj 2016, kl. 18:05

Af Rasmus Andersen

De næste 2 kampe i ALKA Superligaen, kan have afgørende betydning for, hvad vi skal fejre når sæsonen slutter. 4. paldsen, der sikrer Europa i næste sæson, er 4 point væk. Første kamp er nu på fredag, hvor vi tager imod OB.

OB har været meget svingende på det sidste, men der er dog én ting de er gode til, nemlig at spille på udebane. De seneste 4 runder har OB spillet 2 kampe på hjemmebane, hvor det er blevet til et nederlag til de nykårede danske mestre fra FC København, og samtidig et smertelidt nederlag til ALKA Superligaens bundprop fra Hobro IK. På udebane har historien dog været en anden. De seneste 2 kampe har OB forladt banen uden at lukke mål ind, og dermed vundet henholdsvis 1- og 2-0 over FC Nordsjælland og Esbjerg fB.

Vores egne lyseblå helte kommer direkte fra et nederlag til FC Midtjylland, efter en stime på 5 kampe i streg med sejr. Derfor er det meget vigtigt, at vi rejser os og får et godt resultat mod OB.
Stillingen i ALKA Superligaen er således, at vi er nr. 2, med 3 point ned til FC Midtjylland, 4 point ned til Brøndby, og 6 point ned til AaB. Med 9 point tilbage at spille om, er det derfor selvsagt, at vi med 4 point kan sætte AaB af, og sikre europæisk fodbold i næste sæson. Men det kræver gode præstationer, for OB, Randers FC og Brøndby IF er bestemt ikke nogle nemme modstandere. Derfor kræver det mange mand på stadion, for at støtte de lokale helte i slutspurten mod topplaceringerne i ALKA Superligaen.

Hold øje med vores mand:
Simon Kroon
Den svenske kantspiller har haft sin tilvænningsperiode i ALKA Superligaen. Nu er det blevet tid til, at vise sit værd. Det har Simon gjort med sine seneste præstationer. Han fik endelig åbnet sin målkonto mod Esbjerg fB, mens han fortsatte med at levere assist i kampen mod FC Midtjylland. Kroon har vist, at han er teknisk begavet, og han kan sætte sin direkte mand af. I kampene mod Esbjerg fB og Viborg FF fik vi store smagsprøver på det talent, som vores kantspiller kan. Finurlige driblinger, hurtige fødder og knaldhårde indlæg har gjort ondt på modstanderne på Sydbank Park. Vi håber på, at Simon Kroon folder sig helt ud i kampen mod OB, så vi kan få endnu flere mål, eller assist, fra vores svenske ven.

Hold øje med deres mand:
Rasmus Festersen? Rasmus Falk? Anders K Jacobsen?
Det kan være utrolig svært at vælge mellem de 3 dygtige frontløbere hos fredagens modstander fra OB. Topscoreren hedder Rasmus Festersen, med hele 14 mål, og en øjeblikkelig 2. plads på topscorerlisten. Assistkongen i klubben hedder dog Falk til efternavn. Men vi går med den mest formstærke, og han hedder Anders K Jacobsen. Jacobsen har lavet 4 mål i de seneste 6 kampe, dog var 3 af dem mod Viborg. Han bidrager med mange offensive løb, og kan gøre ondt på ethvert forsvar i ALKA Superligaen. Hvilket man også så da han spillede i AaB. Nu er Anders K Jacobsen dog tilbage på fyn, hvor han lader til, at være faldet rigtig godt til. 10 mål og 2 assist er det blevet til, og han skal lukkes ned, for manden er iskold foran kassen. Hold derfor godt øje med AK, men slip heller ikke de to gange Rasmus af syne!

Det siger vi inden kampen:
– Det bliver en kamp, hvor OB de kommer til, at være gode på bolden. Vi skal slå deres spil i stykker, køre hurtige omstillinger, og have styr på deres 3 forreste med Falk, AK og Festersen, som er rigtig gode.
Vi skal vise masse af energi, og masser af power. Og jeg er sikker på, at med god hjælp fra lægterne så er jeg sikker på, at vi får et godt resultat, siger Janus Drachmann til SønderjyskE Fodbold.

Det siger de inden kampen:
– Denne udekamp gælder SønderjyskE, og der skal vi steppe op og være endnu bedre mod et hold, der ligger til at vinde sølv. Så vi skal lægge mere til, selvom vi har været gode og solide på udebane, siger Kent Nielsen til bold.dk i forbindelse med en snak, om deres nuværende formkurve.


Del på de sociale medier:

Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail
Hostet af: Danish Computer GroupUdviklet af: Copus