Søg

Ingen vinder efter intens anden halvleg

Søren Pabst, 11. september 2016, kl. 17:52

Af Rasmus Andersen

SønderjyskE bød Silkeborg IF op til dans i en kamp mellem nr. 13 og 14 i Alka Superligaen. Begge hold jagtede sæsonens første sejr.

SønderjyskE var på forhånd gjort til favoritter, men alle kan slå alle i Alka Superligaen, så intet var givet på forhånd.

Efter landskampspausen er spillerne ofte friskere og klar til at spille fodbold igen, men som man ofte har set, så skal den værste rust lige bankes af spillerne. Dette var også tilfældet i dagens kamp. De første 10 minutter foregik i lavt tempo, uden at nogen af holdene blev rigtig farlige.

Det første mandskab til at bide fra sig var Silkeborg IF efter opspil i venstre side. Et indlæg blev i første omgang clearet, men det var direkte ud i fødderne på en ny Silkeborg spiller, der trillede bolden på tværs, og i helt fri position lignede det at Silkeborg IF skulle bringe sig i front, men et svagt skud midt i mål, var ikke nogen udfordring for Marin Skender.

SønderjyskE forsøgte sig med mange indlæg, fra både højre og venstre side, men blev ikke rigtig farlige.

De to første egentlig muligheder til de lyseblå var, meget utraditionelt, til de to midtstoppere. Først var det Matthias Maak, der tog bolden ned i feltet og afsluttede. Bolden blev dog blokeret. Nogenlunde det samme var tilfældet 2 minutter senere, da Pierre Kanstrup fik en løs bold i feltet. Endnu engang blev skuddet dog blokeret.

Første halvlegs største mulighed opstod efter tilfældigheder. En fejlaflevering sendte Mikael Uhre i dybden. Desværre var den tidligere SønderjyskE spiller, Jens Rinke, hurtigt ude af sit mål og reddede skuddet.

Umiddelbart inden pausefløjt, var dommeren kort i fokus. Skhirtladze blev tilsyneladende nedlagt i feltet, men fløjten forblev tavs. Dermed var stillingen 0-0 til pausen.

I pausen valgte Jakob Michelsen, at lave 2 udskiftninger, for at kickstarte de lyseblå. Ramon Rodrigues kom ind til sin debut i stedet for Matthias Maak, mens Troels Kløve erstattede Marcel Rømer.

Billedet efter pausen, var det samme måde som starten af første halvleg. Silkeborg IF stod meget kompakt, og forsøgte ikke rigtig at agere, men at reagere. Det gjorde det svært for SønderjyskE, at spille sig frem til indlæg og chancer.

Indskiftede Troels Kløve viste sig for første gang frem efter 59 minutter, da han afsluttede fra kanten af feltet. Skuddet blev blokeret, og endte tilbage hos Kløve, der tog et smart træk og blev nedlagt på kanten af feltet. En oplagt position for Nicolaj Madsen til at teste Jens Rinke i Silkeborg IF målet.

Det var netop hvad Madsen gjorde. En helt forstenet Rinke kunne se bolden sejle ind i nettet, til stor jubel på Sydbank Park. 1-0, efter 61 minutter.

Scoringen tvang Silkeborg IF frem på banen. De flyttede mange mand frem, og begyndte med de høje bolde mod Helenius og Skhirtladze. Dette skabte et overtal på midten af banen, hvor de fik bredt bolden ud på kanterne, og kom til flere farlige indlæg.

Dette skulle vise sig at blive for meget efter 73 minutter. Silkeborg IF fik et hjørnespark i venstre side, og bolden fløj hele vejen over på bagerste stolpe, hvor Skender ikke kunne komme op til den, så Andreas Albers kunne udligne til 1-1 i et tomt mål.

Den stilling fik dog heldigvis ikke lov til at holde længe. Endnu en fejl af Silkeborg gav Mikael Uhre chancen for at sætte afsted mod mål. Uhre brugte sin fart og kropsstyrke til at holde forsvarsspilleren væk, og med et par smarte kropsfinter fik han nok afstand til at han kunne sende bolden på tværs. Inde foran mål var der ingen tvivl om hvad der nu skulle ske. Johan Absalonsen havde taget løbet, og i et helt tomt net kunne han score et af karrierens nemmeste mål. 2-1 til SønderjyskE efter 76 minutter.

Michelsen benyttede føringsmålet til at lave sin sidste udskiftning. Ind kom Sakari Mattila og ud gik Simon Kroon.

Endnu engang var Silkeborg IF nu tvunget frem på banen, og det var med samme opskrift som tidligere. De høje bolde, og mange indlæg var endnu engang farlige.

86 minutter var der spillet, da et indlæg endnu engang blev sendt i feltet og headet ind bag Marin Skender. Emil Lyng ramte Helenius i panden, og Helenius forlængede bolden over i det lange hjørne. Dermed 2-2.

Kampens sidste minutter forgik foran Silkeborg IF’s mål, men uden at SønderjyskE blev rigtig farlige.

Kampen blev fløjtet af efter blot 2 minutters tillægstid. Dermed kunne hverken Silkeborg IF eller SønderjyskE nyde sæsonens første sejr.


Del på de sociale medier:

Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail
Hostet af: Danish Computer GroupUdviklet af: Copus