God kamp sikrer fornuftigt udgangspunkt før returopgøret i Sydbank Pokalen

SønderjyskE spillede en god kamp i Herning i den første semifinale mod FC Midtjylland i Sydbank Pokalen. Hjemmeholdet vandt ganske vist med 1-0, men alt er åbent inden returopgøret på Sydbank Park torsdag i næste uge.

Drømmen lever.

Vi er ganske vist nede 0-1 efter den første semifinale i Herning, men FC Midtjyllands beskedne sejrscifre betyder, at alt er åbent før returopgøret på Sydbank Park torsdag i næste uge.

Spillemæssigt var det en opmuntrende kamp, og det havde ikke været ufortjent, hvis vi var rejst fra heden med uafgjort, men sådan skulle det ikke være.

Efter en god start på kampen med tilløb til chancer fik Emil Holm kampens første store chance, da han fik bolden midt i feltet midt i første halvleg, men svenskerens skud gik en meters penge over mål.

Efter 0-0 ved pausen fik hjemmeholdet scoret få minutter inde i anden halvleg. Et hurtigt eksekveret frispark fangede SønderjyskE-forsvaret, og så kunne Sory Kaba let bringe hjemmeholdet i front.

Målet slog os dog ikke ud – tværtimod. Fem minutter efter var det meget tæt på udligningen af to omgange, men Peter Christiansens gode afslutning gik lige forbi mål, og Jeppe Simonsens skud blev reddet.

Kort efter var Anders K. Jacobsen også tæt på, da han fik afsluttet første gang på Rasmus Vinderslevs hårde indlæg, men bolden havnede desværre i sidenettet. Her – i sidenettet – endte Marc Dal Hendes afslutning også i overtiden, og det var vores sidste chance for at få udlignet.

Vi skal også lige fremhæve Nicolai Fløs gode redning efter 80 minutter, hvor han forhindrede FCM i at score til 2-0, som ville have givet helt andre arbejdsbetingelser i returopgøret i Haderslev.

Nu blev det 1-0, og alt er fortsat åbent.

Drømmen om at genvinde pokaltitlen lever.

Returkampen spilles torsdag den 15. april klokken 16.30 på – for femte gang i træk – DR1.

FAKTA
FC Midtjylland-SønderjyskE 1-0 (0-0)
1-0 Sory Kaba (49. min.)

SønderjyskE’s hold: Nicolai Flø – Jeppe Simonsen, Patrick Banggaard, Stefan Gartenmann, Marc Dal Hende –  Mads Albæk (64. Emil Frederiksen), Victor Mpindi, Rasmus Vinderslev (64. Adama Guira) – Emil Holm (73. Rilwan Hassan), Anders K. Jacobsen (64. Haji Wright), Peter Christiansen (81. Bård Finne)