Søg

God international matchning i Holland

Stig Kongsted, 11. august 2019, kl. 20:40

Glæde og tilfredshed blandt spillere og trænere efter indsatsen i Holland

U17- og U19-Ligaholdene har i weekenden været i Holland og deltaget i det internationale stævne Heemskerk Cup. Stævnet havde deltagere fra ikke mindre end ti forskellige lande fra hele verden heriblandt Brasilien, Ghana, Belgien, Sverige og Japan.

Thomas Vilstrup, der er fuldtidsansat som ”head of Coaching” i talentafdelingen i SønderjyskE og HFK var med på turen, og nedenstående referat af turneringen er bygget på hans informationer.

U19 fik en 3. plads

U19 spillede en flot turnering og endte på 3. pladsen i turneringen. I gruppespillet slog U19 et hollandsk hold 1-0, spillede uafgjort med et slovakisk hold 1-1 og derfor var kravet i den sidste puljekamp mod traditionsrige Club Brügge mindst et point for at komme i semifinalen. Kampen endte 0-0 efter en imponerende indsats af U19 holdet, hvor de lyseblå var tættest på sejren.

I semifinalen søndag formiddag stod U19 overfor det polske storhold Zaglebie Lubin. I en tæt, velspillet og dramatisk semifinale tabte U19-holdet desværre 1-0 på en kontrascoring kort før tid.
Et ærgerligt resultat efter en fremragende præstation, men hvor den manglende skarphed blev afgørende.

I kampen om 3. pladsen viste U19 holdet til gengæld karakter og sammenhold, da de vendte en pausestilling på 0-2 til en imponerende 4-2 sejr over Shooting Star akademiet fra Ghana.

U17 fik en 5. plads

U17 holdet, som består af mange første-års U17-spillere i år, fik også masser af international erfaring.
U17-holdet endte på en 5. plads i turneringen. I første gruppekamp stod de overfor Right to Dream akademiet, der er et hold kombineret med FC Nordsjælland spillere og spillere fra deres akademi i Ghana. Right to Dream akademiet har vundet turneringen de seneste par år, så det var noget af en udfordring for de unge U17-spillere.

U17 tabte 1-3 efter 1-1 ved pausen, men præstationen var virkelig god og i store dele af kampen havde U17 teten både med og uden bold. I anden kamp mødte U17 FC Volendam fra Holland. Kampen viste at U17 stadig har meget at lære, især mentalt, da en egentlig tæt fodboldkamp endte med et unødvendigt stort 0-4 nederlag. Sidste kamp i gruppen endte uafgjort 1-1 mod et japansk hold. U17 blev derfor nr. 3 i puljen og skulle spille to kampe om 5.-8.pladsen om søndagen.

U17 viste glimrende spil og indstilling om søndagen, og med to flotte præstationer sikrede de sig 5. pladsen efter to klare sejre over et hollandsk og brasiliansk hold.

Det var glade og tilfredse spillere og trænere, der søndag eftermiddag satte sig på bussen tilbage mod Danmark. Udbyttet af turneringen fodboldmæssigt og socialt har været rigtig god, og de internationale kampe har været lærerige og givet spillerne hård på brystet.

Alle spillere og trænere glæder sig nu til næste weekend, hvor U17 og U19-ligaholdene skal en tur til AGF i den første turneringskamp.

Foto: U19-ligaholdet med pokalen for 3. pladsen inden afrejsen mod Danmark søndag eftermiddag.


Del på de sociale medier:

Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail
Hostet af: Danish Computer GroupUdviklet af: Copus