Søg

En gammel rivalisering genopstår

Søren Pabst, 23. juli 2016, kl. 20:35

Af Rasmus Andersen

Sæsonpremieren bød ikke på den ønskede start på Alka Superligaen. Derfor skal de lyseblå helte nu forsøge at hente sæsonens første point på udebane mod oprykkerne fra AC Horsens.

AC Horsens har igennem mange år været en ærke-rival når kampen om den sydlige halvdel af Jylland skulle udkæmpes og efter 3 års fravær i Superligaen er AC Horsens nu tilbage og en gammel flamme er tændt.

Det bliver dog ikke nogen nem opgave for de danske vicemestre. For det første lagde AC Horsens stærkt ud mod AaB i sæsonpremieren, hvor de hentede 1 point på udebane, endda i en kamp, hvor de var foran, og først indkasserede mod slutningen af kampen. Derudover har AC Horsens et slagkraftigt mandskab, der ikke skal vejes for let. Slutteligt så har SønderjyskE 120 minutter i benene fra torsdagens succesoplevelse mod norske Strømsgodset.

Heldigvis blev turen til Norge, som sagt, en succes. Efter 120 minutters helt lige opgør, hvor Strømsgodset havde hentet SønderjyskEs 2-1 føring fra det første opgør, kunne Troels Kløve banke bolden i det lange hjørne og sikre avancement til næste runde i Europa League, hvor der venter polsk modstand.

En pudsig statistik forud for opgøret er, at gennem de seneste 6 indbyrdes opgør i Superligaen har Troels Kløve faktisk scoret i mod os i 3 af de 6 kampe. Lad os håbe at Troels kan fortsætte statistikken, og score mod sin gamle arbejdsgiver.

Hold øje med deres mand:
Bo Henriksen
For at prøve noget nyt, sætter vi denne gang fokus på manden på sidelinjen hos de gule fra AC Horsens. Bo Henriksen har løftet AC Horsens op i Alka Superligaen, med tonsvis af energi og vilje. Efter en lang periode i Brønshøj, fra 2007-2014, hvor han blandt andet har været træner for vores anfører, Pierre Kanstrup, har Bo Henriksen slået sine folder i midten af Jylland. Dermed har det ikke taget lang tid for den lille hidsigprop, at løfte AC Horsens til en oprykning. Henriksen kan løfte vilje og energiniveau hos spillere og er en dygtig taktiker. Hvis man er den mindste smule i tvivl om Henriksens passion for spillet, kan man tage et kig på reaktionen efter AC Horsens 0-1 scoring i sidste weekend mod AaB.

Hold øje med vores mand:
Johan Absalonsen
Absalonsen træder ind på græsset til en Alka Superliga kamp for første gang siden sidste sæson, da han desværre var ude med sygdom i vores premierekamp. Sidste sæsons topscorer og assistkonge er en vigtig del i det offensive spil for de lyseblå. Absalonsen byder ind med giftige løb i ryggen på modstandernes forsvar, hurtige fødder på sidelinjen, samt dødbringende indlæg med venstrefoden. Derudover skal man nok heller ikke give den erfarne kantspiller plads til at sparke udefra. Absalonsen er muligvis ikke kommet sig 100% ovenpå sygdommen, men skulle han bede om en udskiftning, eller måske slet ikke starte inde, så har vi alternativer i både unge Casper Olesen, fleksible Dal Hende og målfarlige Troels Kløve. Så SønderjyskE har mange våben at skyde med i offensiven.

Det siger de inden kampen:
– SønderjyskE er et hold med mange gode spillere og et hold som er kanon dygtige til det som de er gode til. De kender deres koncept og viste i sidste sæson, at konceptet holder hele vejen. De har nogle spillere, som er vant til at spille i Superligaen og så arbejder de enormt hårdt siger Bo Henriksen til ACHorsens.dk

 

Det siger vi inden kampen:
– Vi har gjort alt for at få restitueret og få en masse energi i kroppen inden søndag. Bl.a. sov vi alle i Haderslev da vi kom hjem fra Norge. Så har vi også fokus på at ligge Europa League på hylden indtil næste uge. Kampen mod AC Horsens bliver en kamp på energi og indstilling, hvor vi skal helt op på Horsens’ energiniveau for at være med og få point med hjem.

Følgende trup hopper på bussen til morgendagens kamp:

1: Marin Skender
2: Nicolaj Ritter
3: Marc Pedersen
6: Simon Kroon
7: Marc Dal Hende
8: Janus Drachmann
9: Tommy Bechmann
11: Johan Absalonsen
13: Casper Olesen
14: Mikkel Hedegaard
15: Troels Kløve
17: Mikael Uhre
18: Adama Guira
25: Emmanuel Arnold Okwi
26: Pierre Kanstrup
28: Lukas Fernandes
30: Marcel Rømer
31: Matthias Maak
33: Thomas Dalgaard

Kampen starter kl 12.00 på Casa Arena Horsens, vi håber på at se en masse lyseblå fans.

 


Del på de sociale medier:

Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail
Hostet af: Danish Computer GroupUdviklet af: Copus