Fornuftigt udgangspunkt efter første pokalduel

SønderjyskE vandt onsdag aften den første kvartfinale i Sydbank Pokalen med 2-1 over Fremad Amager i Sundby Idrætspark og sikrede dermed et fornuftigt udgangspunkt før returopgøret på Sydbank Park den 11. marts.

SønderjyskE spillede onsdag aften den første af to kvartfinaler mod Fremad Amager.

Det var SønderjyskE’s første besøg i Sundby Idrætspark siden 2007, hvor SønderjyskE dengang vandt 6-0 i 1. division.

Denne gang blev det langt mere tæt, men SønderjyskE sikrede sig et godt udgangspunkt, da Fremad Amager blev besejret med 2-1.

Fremad Amager var tæt på at bringe sig i front efter ti minutter, da Pierre Larsen ramte indersiden af stolpen på et frispark, men bolden blev akkurat på den – for SønderjyskE – rigtige side af stregen.

Bård Finne, Victor Mpindi og Emil Frederiksen havde gode tilbud for at bringe gæsterne i front, og kort før pausen var der gevinst, da Finne fandt et hul i Fremad-forsvaret og kvikt sendte bolden i kassen.

SønderjyskE dominerede efter pausen, men alligevel bragte hjemmeholdets Maxime Soulas balance i regnskabet efter 65 minutters spil, og så måtte SønderjyskE-spillerne op at stå på speederen for at få en sejr i Sundby.

Med syv minutter tilbage af kampen scorede Victor Mpindi på et fremragende langskudsmål, hvor han placerede bolden helt ude ved den ene stolpe fra 25 meters afstand. Midtbanekrigeren fra Cameroun havde tidligere i kampen truet med skud fra distancen, men denne gang var den der – og 2-1 til SønderjyskE.

Sejren sikrer et fornuftigt udgangspunkt inden returopgøret, der spilles den 11. marts på Sydbank Park.

FAKTA
Kampen i tal
Fremad Amager-SønderjyskE 1-2 (0-1)
0-1 Bård Finne (37.), 1-1 Maxime Soulas (65.), 1-2 Victor Mpindi (84.)
SønderjyskE’s hold: Nicolai Flø – Patrick Banggaard, Stefan Gartenmann, Philipp Schmiedl (70. Pierre Kanstrup) – Emil Holm, Rilwan Hassan (70. Mads Albæk), Victor Mpindi, Emil Frederiksen (70. Rasmus Vinderslev), Julius Eskesen – Bård Finne (70. Peter Christiansen), Haji Wright (81. Anders K. Jacobsen)