Søg

Forløsning i sommervarmen

Magnus Winterskov Møller, 30. juni 2020, kl. 19:03

SønderjyskE´s vej til pokalfinalen har været en lang rejse. Vi har både været en tur i Fælledparken, mødt stærke 3F Superliga-hold, mens vi også har mødt uforudsete udfordringer. I denne lille mini-serie vil vi forsøge at genfortælle historien om den lange vej til finalen. 

SønderjyskE kvalificerede sig i starten af marts til Sydbank Pokalens semifinale, hvor vi skulle møde AC Horsens. Kampen havde udsigt til at blive spille enten d. 22. og 23. april hjemme på et formentlig godt fyldt Sydbank Park. Sådan skulle det dog langtfra vise sig at gå, men på en varm sommerdag i juni skrev vi alligvel historie sammen med en lille, men larmende, flok lyseblå fans. 

Kort efter pokalkvartfinalen mod Randers blev Covid-19 for alvor en del af danskernes hverdag, og al fodbold blev udskudt på ubestemt tid. Hvad der skulle ske med både 3F Superligaen og Sydbank Pokalen stod længe hen i det uvisse. Flere andre europæiske lande som Frankrig, Holland og Belgien aflyste helt deres fodboldsæsoner, og spørgsmålet var, om det ville blive muligt at spille fodbold på denne side af sommeren. 

Heldigvis aftog sygdommen en smule både i Danmark og Europa, og der blev stille og rolig talt om fodbold igen. Den vigtige kamp mod Horsens blev programsat til d. 10 juni. Dog med den store ulempe at kampen blev underlagt restriktionen, at der maksimalt måtte være 500 mennesker i alt på Sydbank Park. Det inkluderede spillere, trænere, bolddrenge etc. Regnestykket betød, at vi kunne invitere ca. 270 sønderjyder ind til kampen, mens ca. 30 Horsens-fans fik mulighed for at overvære opgøret. 

SønderjyskE har to gange tidligere været i en pokalsemifinale uden succes, og nu skulle tredje gang være lykkens gang. Horsens har gennem tiden været et hold, som vi har haft mange tætte kampe med, men de kom ind til kampen med en stor selvtillid efter flotte sejre over FCK, FCM og Brøndby. 

Første halvleg var en chancefattig affære, hvor det var tydeligt, at kampen havde stor betydning for de to mandskaber. Otte minutter inde i anden halvleg bragte Ayo Simon Okosun Horsens i front, men godt hjulpet af de ca. 270 lyseblå fans fik vi straks lagt et pres på gæsternes mål. Ti minutter senere drev Alexander Bah bolden frem i højre side, og han fandt Julius Eskesen, som smadrede bolden i kassen. 1-1 og alt var åbent igen. Vi virkede til at have det fysiske overskud, men det lykkes os i første omgang ikke at kapitalisere det til scoringer. Det lignede derfor forlænget spilletid, men som det skete både i Brøndby og Randers, afgjorde vi kampen med en sen scoring. Eskesen sparkede på mål, og Anders K. Jacobsen var kølig på riposten. Målet blev fejret ude ved de lyseblå fans, og forløsningen over både at have tilskuere på stadion igen, og udsigten til en pokalfinale skabte et magisk moment i sommervarmen. Sejren blev efterfølgende fejret, mens vi kunne se AaB slå AGF med 3-2. AaB bliver dermed vores finalemodstander, og holdet vi skal slå, hvis vi skal vinde vores første trofæ. Kampen spilles 1. juli på Blue Water Arena i Esbjerg kl. 20. 

SønderjyskE TV har lavet et nyredigeret tilbageblik på semifinalen, som du kan se i videoen herunder.

FAKTA
Kampen i tal
SønderjyskE-AC Horsens 2-1 (0-0)
0-1 Ayo Simon Okosun (53.), 1-1 Julius Eskesen (63.), 2-1 Anders K. Jakobsen (88.)

SønderjyskE’s hold: Sebastian Mielitz – Alexander Bah, Patrick Banggaard, Pierre Kanstrup, Stefan Gartenmann – Rasmus Vinderslev (72./Eggert Jonsson), Victor Mpindi, Julius Eskesen (90./ Johan Absalonsen), Peter Christiansen (90./ Christian “Greko” Jakobsen), Emil Frederiksen (72./ Mads Albæk) – Artem Dovbyk (72./Anders K. Jacobsen)


Del på de sociale medier:

Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail
Hostet af: Danish Computer GroupUdviklet af: Copus