Søg

Første Alka Superliga hjemmebanesejr i medrivende opgør

Søren Pabst, 22. september 2016, kl. 19:50

Af Rasmus Andersen

Kampen startede intensivt. Man kunne se, at det var to hold, der gerne ville frem og spille offensivt fodbold. Især Marc Dal Hende var meget i spil i kampens første 10 minutter, og det var også netop Marc Dal Hende, der indledte det angreb, der førte til kampen førte scoring.

Dal Hende fik en bold i venstre side som han behandlede fantastisk. Med en brysttæmning og en let aflevering sendte han Absalonsen ned ad kanten. Absalonsen kiggede op, og med et forsigtigt indlæg vippede han den ind i feltet. Derinde skulle man tro, at vores svenske Kroonaldo havde set sin landsmand Zlatan på video de sidste par dage. For på vaskeægte Zlatan manér dirigerede Simon Kroon bolden, via stolpen, ind i det lange hjørne med hælen. Helt fantastisk scoring og SønderjyskE var på 1-0 allerede i det 12. minut.

Efter scoringen, åd OB sig langsomt tilbage i kampen. Selvom det fortsat var SønderjyskE, der kom frem til løse chancer, så var OB bedre til at holde bolden i egne rækker.

Efter 34 minutter indledte SønderjyskE endnu en flot angreb. Rømer spillede bolden op på Uhre, der smart fandt Simon Kroon med en aflevering mellem benene på en forsvarsspiller. Kroon gik til baglinjen og sendte bolden fladt på tværs. Derinde blev bolden clearet, ud til Rømer, der frækt tog et træk og med venstre spillede bolden tilbage på tværs. Derinde stod Nicolaj Madsen desværre helt nede bagved baglinjen, og dermed i klar offside position, så da han sendte bolden i nettet, var linjedommeren hurtig til at annullere målet. Stillingen var fortsat 1-0, men SønderjyskE viste OB, at de ikke var færdige med at score.

Mod slutningen af halvlegen begyndte det at brænde på foran Lukas Fernandes’ mål. OB KOL frem til flere gode muligheder og skudforsøg i feltet. Derinde viste Fernandes dog klassen. Sikre indgreb på indlæg og høje bolde, gode redninger og kølig når det kom til spillet med fødderne. Fernandes var højdepunktet i første halvlegs sidste 10 minutter. Det var da også hans fortjeneste, at vi kunne gå til pause med en 1-0 føring.

Anden halvleg startede i endnu højre tempo end i første. Først var OB igennem på højrekanten, hvor et fladt indlæg blev stoppet af en velspillende Pierre Kanstrup. Det efterfølgende angreb i den anden ende endte med et fikst lille vip fra Johan Absalonsen til Marcel Rømer, der spillede sin Alka Superliga kamp nr 100. Rømer afsluttede første gang, men bolden gik forbi den ene opstander.

51 minutter var der spillet, da OB fik deres første store chance. Og den var rigtig stor. Lidt klumpspil i venstre side endte med en OB’er med fri mulighed for indlæg. Inde foran mål fandt han Thomas Mikkelsen, der burde have sendt bolden i mål, men heldigvis mistimede han sit forsøg fuldstændig, og bolden gik forbi mål.

I det 55. minut ville Marc Pedersen nok ønske, at han havde fået sat hovedet ordentlig på bolden. Et indlæg efter et kort hjørnespark havnede lige midt i det lille felt til en helt fri Marc P, der dog headede bolden lige tilbage mod hjørneflaget, i stedet for mod mål. Desværre en forspildt mulighed for SønderjyskE til at udbygge føringen.

Herefter udviklede kampen sig endnu engang til at være en kamp på gæsternes præmisser. OB var mest på bolden, og kom ofte over kanterne til indlæg. Heldigvis uden, at de blev rigtig farlige.

I det 68. minut lod målscorer Simon Kroon sig udskifte til fordel for Troels Kløve.

Umiddelbart efter indskiftningen fik SønderjyskE bedre fat. Endda så godt, at VUC Stemningstribunen begyndte på Olé råb mellem hver SønderjyskE aflevering. Dette kulminerede i en giftig afslutning fra Johan Absalonsen, der gik snært forbi mål.

Efter 70 minutter var SønderjyskE for alvor tæt på det afgørende mål. Først var det Nicolaj Madsen med et godt frisparksforsøg, og få minutter senere var det i en kontra, der endte i feltet for fødderne af Mikael Uhre, der dog sendte bolden fladt forbi mål.

I det 83. minut blev 100 kamps jubilaren Marcel Rømer udskiftet. Ind i stedet kom Sakari Mattila.

Efter 84 minutter kom Drachmann først på bolden på midten af banen, det betød, at Mohamed El Makrini, der kom for sent til bolden modtog sit andet gule kort for sin tackling. De sidste 5 minutter skulle altså spilles én mand i overtal.

OB formåede ikke, at komme tilbage oven på udvisningen, og blev ikke farlige i kampens slutfase. Dermed sikrede SønderjyskE sæsonens første hjemmebane sejr med 1-0 over OB.

4747 mennesker var mødt op på Sydbank Park her til aften, for at overvære sæsonens første hjemmebane sejr i Alka Superligaen. Imponerende for en hverdags aften. Vi siger mange tak!


Del på de sociale medier:

Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail
Hostet af: Danish Computer GroupUdviklet af: Copus