Søg

Eventyret om SønderjyskE

Rasmus Andersen, 17. august 2016, kl. 13:53

Af Rasmus Andersen

Der var engang… Således indledes et rigtigt eventyr. Eventyret om SønderjyskE er ingen undtagelse.

For der var engang en lille klub fra Haderslev. En klub, der slog sine folder i den bedste danske række. En række, hvor de ofte kæmpede med næb og klør til det sidste, for at bibeholde deres retmæssige plads, blandt de bedste klubber i landet.

For godt og vel 1 år siden begyndte eventyret dog at bevæge sig i en helt uventet retning.

SønderjyskE indledte Alka Superligaen, med målsætningen om at undgå nedrykning. Som sæsonen skred frem, skulle det dog hurtigt stå klart, at det ikke var i den nederste halvdel, SønderjyskE skulle holde deres fokus. Målsætningen ændrede sig pludselig, da man øjnede en flot pointrekord i Alka Superligaen. Endnu engang blev målsætningen indfriet, og med top 4, Europa, og muligvis medaljer inden for rækkevidde, tog den SønderjyskE ånd, og mentalitet, over i Haderslev. Nu var det én kamp ad gangen.

Én efter en måtte modstanderen gå slukørede fra banen, hvor enten et brag fra Mikkel Hedegaard, to kasser fra Nicolaj Madsen, eller en pragtredning af Marin Skender, havde sikret 1, eller flere SønderjyskE point.

29 maj 2016 stod det klart, at SønderjyskE havde erobret sølvet, og nu var klar til europæisk fodbold.

Nu, 2 europæiske klubber fra henholdsvis Norge og Polen senere, og godt 3 måneder efter den magiske forårsdag i Brøndby, står vi over for sidste forhindring inden Europa League gruppespillet.

Den tidligere europæiske storklub Sparta Prag er sidste skridt på vejen, mod en af de største danske bedrifter nogensinde i europæisk topfodbold sammenhæng.

Hold øje med deres mand:
David Lafata
Nr 21 fra Sparta Prag er 34 år gammel, men det skal ikke betyde, at man kan tillade sig at undervurdere den skarpe angriber. Målgennemsnittet taler nemlig sit eget tydelige sprog. I 98 kampe har Lafata nettet hele 63 gange. Et målgennemsnittet, der er langt over 1 mål hver anden kamp. Et snit, han har holdt helt tilbage fra 2008, hvor han spillede i Jablonec. Den gang lavede han 78 mål i 130 kampe. Den tjekkiske landsholdsangriber er altså værd at holde øje med! Vi sætter vores lid til kaptajn Kanstrup og resten af defensiven!

Hold øje med vores mand:
Marc Pedersen
Mod Zaglebie Lubin var Marc Pedersen impliceret i 2 af vores 3 mål, der sendte os videre fra kampen mod den polske topklub. I første opgør trak han to spillere til sig og skabte plads til Marc Dal Hende, og på hjemmebane headede han selv det afgørende mål ind, der betyder at vi skal spille mod Sparta Prag. Marc har været garant for assist og mål siden han kom til klubben, og mon ikke han bidrager med endnu en kriger indsats mod Prag, som tak for den kontraktforlængelse han netop har skrevet under på. Hold øje med dødboldene, og især de to gange Marc.

Det siger vi inden kampen:
“Det er en kamp som vi ser meget frem til at spille. Bliver en hård kamp mod et rigtig godt offensivt hold. Vi skal komme med meget energi fra start og klappe til dem i duellerne. Kan vi lykkedes med det, så kan vi skabe en overraskelse imorgen. Specielt på et udsolgt Sydbank Park, hvor opbakningen er fantastisk.” – siger Marc Dal Hende til SønderjyskE Fodbold

Kampen spilles torsdag aften klokken 18.15 på Sydbank Park!


Del på de sociale medier:

Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail
Hostet af: Danish Computer GroupUdviklet af: Copus