Søg

Anfører stiller støvlerne og får ny rolle i SønderjyskE

Jacob Ravn, 23. oktober 2020, kl. 13:55

31-årige Marc Pedersen har valgt at stille støvlerne på hylden, efter han har bøvlet med en knæskade i halvandet år. Han fortsætter i SønderjyskE Fodbold i en ny rolle.

Han har kæmpet og kæmpet, men nu er det slut.

31-årige Marc Pedersen har døjet med en genstridig skade i sit ene knæ siden april 2019, og trods flere operationer og masser af genoptræning er der ikke udsigt til, at knæet kan holde til mere Superliga-fodbold.

SønderjyskE-anføreren har derfor valgt at stille støvlerne på hylden, men han vil fortsat have sin daglige gang i klubben, da han fremover skal være dødboldstræner for både Superligaholdet og hos akademiet, lige som han skal være en del af Team management-holdet i SønderjyskE.

– Det er vemodigt, at det nu er slut, men det er også en beslutning, som jeg efterhånden er blevet meget afklaret omkring. Jeg havde da ønsket, at jeg kunne spille en håndfuld år mere, men knæet har voldt mig store problemer, og der er ikke udsigt til, at det kan blive så godt igen, at jeg kan spille Superliga-fodbold, så nu jeg valgt, at det skal være slut.

– Jeg har virkelig savnet fodbolden, mens jeg har siddet ude, og derfor er jeg også glad for, at jeg kan fortsætte i fodboldverdenen her i SønderjyskE. Det kribler i mig, når jeg ser holdet spille, og det har været frustrerende ikke at kunne hjælpe. Nu får jeg mulighed for at hjælpe til på træningsbanen som dødboldstræner, og den udfordring ser jeg rigtig meget frem til. Derudover venter der en række fodboldrelaterede opgaver sammen med Team management-holdet, og det glæder jeg mig også til at komme i gang med.

– Jeg er stolt af den karriere, jeg har haft, og især sølvmedaljerne i 2016 vil altid stå som noget særligt. SønderjyskE har i det hele taget været et fantastisk sted at være, og jeg er stolt over, at jeg nåede så mange kampe i den lyseblå trøje. Det er meget spændende, hvad der foregår i SønderjyskE i øjeblikket, og jeg er glad for, at jeg fortsat kan være en del af klubben, siger Marc Pedersen.

Sportschef Hans Jørgen Haysen ærgrer sig over, at Marc Pedersen nu må indstille sin aktive karriere, men glæder sig over, at de sammen har fundet nye roller til ham.

– Marc Pedersen er en kulturbærer, og han har i den grad lyseblåt blod i årene efter mange år i klubben. Han er et af de helt store navne i historiefortællingen om SønderjyskE, og han er en person, der bærer logoet synligt og med stolthed. Han har været en forgangsmand på og uden for banen, og han har båret anførerbindet med stor værdighed, og han har kæmpe betydning for den kultur, der er i SønderjyskE. Derfor er jeg også glad for, at vi holder ham i klubben, så han kan være med til at føre kulturen videre, og jeg er sikker på, at han går ind til de nye opgaver i klubben med samme engagement, som han havde på banen, siger sportschef Hans Jørgen Haysen.

Marc Pedersen nåede i alt 124 kampe for SønderjyskE og scorede seks mål. Blandt de mest mindeværdige mål var udligningen til 1-1 hjemme mod Zaglebie Lubin, der sendte SønderjyskE videre i Europa League-kvalifikationen i 2016.

Han vil nok primært blive husket for sit krigerinstinkt og kompromisløse forsvarsspil, men med fem målgivende afleveringer i 2015/2016-sæsonen var han også assistkonge, da SønderjyskE vandt sølv.

Inden Marc Pedersen kom til SønderjyskE i 2015 spillede han for FC Fredericia, Djurgården IF, Randers FC og Vejle Boldklub.


Del på de sociale medier:

Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail
Hostet af: Danish Computer GroupUdviklet af: Copus