Søg

Årets mål og ungt hold sikrede os pokalsemifinale

Magnus Winterskov Møller, 29. juni 2020, kl. 18:59

SønderjyskE´s vej til pokalfinalen har været en lang rejse. Vi har både været en tur i Fælledparken, mødt stærke 3F Superliga-hold, mens vi også har mødt uforudsete udfordringer. I denne lille mini-serie vil vi forsøge at genfortælle historien om den lange vej til finalen. 

Den særprægede pokalsejr over Brøndby i oktober 2019 betød, at vi var med i Sydbank Pokalen på den anden side af nytår. Nu var det ved at være alvor. Kvartfinale-tid i Sydbank Pokalen d. 5 marts. Dagen forinden var FCK røget ud af turneringen, mens også FCM og Brøndby (som vi jo selv slog ud) var færdige. Vi kunne derfor skimte en mere realistisk chance for at komme i en historisk finale, men for at realisere denne drøm skulle vi vinde over Randers på udebane.

Få måneder forinden havde vi tabt 3F Superliga-opgøret på Cepheus Park med 0-3. Denne kamp blev derfor grebet an på en noget anderledes måde, hvilket blev en stor succes. Vi stillede blandt andet med et meget ungt hold. Gennemsnitsalderen i startopstillingen var under 23. Det unge hold fik dog ikke nogen prangende start på kampen, og det langt mere rutinerede Randers-hold satte sig på spillet fra kampens start. Det var derfor ganske fortjent, at Mathias Greve kunne sende hjemmeholdet foran, da han med en blanding af hovedet og armen sendte bolden i nettet. De efterfølgende minutter var Randers flere gange tæt på, men så steppede de unge lyseblå drenge op. Der blev vist både karakter og en stor portion mandsmod, og vi tilkæmpede os derfor initiativet i opgøret. 

Trods et overtag lykkes det os ikke at score i første halvleg. Randers havde i starten af anden halvleg chancer for at lukke kampen, men Sebastian Mielitz reddede os, når det brændte på. Tyskerens redninger skulle vise sig at blive guld værd, for midtvejs i anden halvleg fik vi udlignet. Anders K. Jacobsen var netop blevet sendt på banen, da han sekunder senere fik bolden i en fri position og scorede sikkert. Efter scoringen lignede det længe, at kampen skulle gå i forlænget spilletid, men en af vores helt unge drenge ville det anderledes. 

19-årige Emil Frederiksen havde spillet en strålende kamp, og han skulle i kampens sidste minut tage sig af et frispark helt ude i den ene side langt tilbage på banen. ALLE forventede et indlæg, men Frederiksen havde andre tanker. Bolden blev i høj fart sparket mod mål, og selvom Randers-målmand Jonas Dakir gjorde alt, hvad han kunne for at nå bolden, kunne han, og alle øvrige, se bolden glide smukt i nettet via overliggeren. Et mål, der senere er blevet kåret til årets mål i Sydbank Pokalen. Euforien var stor hos både de medrejsende fans og hele holdet. Vi var i semifinalen. Næste opgave var AC Horsens hjemme på Sydbank Park, hvilket igen skulle blive en kamp, som blev husket for noget specielt. 

SønderjyskE TV har lavet et nyredigeret tilbageblik på kampen i Randers, som du kan se i videoen herunder.

FAKTA
Kampen i tal
Randers FC-SønderjyskE 1-2 (1-0)
1-0 Mathias Greve (5.), 1-1 Anders K. Jacobsen (66.), 1-2  Emil Frederiksen (89.)

SønderjyskE’s hold: Sebastian Mielitz – Alexander Bah, Stefan Gartenmann, Isak Oli Olafsson, Jeppe Simonsen – Rasmus Vinderslev, Victor Mpindi (72./Rilwan Hassan), Julius Eskesen, Peter Christiansen (87./ Eggert Jonsson), Emil Frederiksen – Artem Dovbyk (66./Anders K. Jacobsen)


Del på de sociale medier:

Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail
Hostet af: Danish Computer GroupUdviklet af: Copus