Søg

120 minutters pokalfight endte lykkeligt

Magnus Winterskov Møller, 28. juni 2020, kl. 20:00

SønderjyskE´s vej til pokalfinalen har været en lang rejse. Vi har både været en tur i Fælledparken, mødt stærke 3F Superliga-hold, mens vi også har mødt uforudsete udfordringer. I denne lille mini-serie vil vi forsøge at genfortælle historien om den lange vej til finalen. 

20 dage efter pokalsejren i Fælledparken drog SønderjyskE atter mod Københavnsområdet, hvor Hvidovre IF fra NordicBet Ligaen ventede i Sydbank Pokalens tredje runde. Kampen så længe ud til at resultere i en sikker sejr til SønderjyskE, men pokalkampe kan have sit helt eget liv, hvilket vi i den grad fik at mærke.  

Hvidovre er en traditionsklub i dansk fodbold, og klubben har vundet tre Danmarksmesterskaber og en enkelt pokaltitel, men siden 1997 har holdet været uden for Superligaen. Storheden var let at genkende, da vi ankom til det mundrette Pro Ventilation Arena i Hvidovre, og især den meget, meget stejle tribune gav indikationer på, at klubben havde sin storhedstid i 70´erne og 80´erne. 

Fra kampens start var det os, som viste, at det nu er SønderjyskE, der spiller i 3F Superligaen. I kampens første halve time slog vi til på to veltimmede kontrastød, hvor først Christian “Greko” Jakobsen og siden Marco Rojas fik bolden i nettet. I anden halvleg lignede det længe, at vi stille og roligt skulle køre kampen hjem, men Hvidovre ville ikke opgive pokaldrømmene. Først reducerede Oscar Buch, mens Stefan Nygaard udlignede med fire minutter tilbage af kampen. 

Udligningen rystede os, og vi balancerede i det efterfølgende minutter på kanten af en decideret knock out. Nikola Mirkovic hev heldigvis en fin redning op til sidst, og vi kunne dermed se frem til 30 minutters forlænget spilletid. Vi fik nulstillet tingene og fandt tilbage til det spil, som gav os føringen i første halvleg. Det var derfor helt efter bogen, at Johan Absalonsen kunne se sit indlæg glide i nettet efter 102 minutters spil. Senere kunne Mart Lieder lukke kampen til slutresultatet 2-4, da han køligt udnyttede en friløber, da Hvidovre smed alt frem.

Værd at bemærke fra kampen var også, at islændingen Isak Olafsson fik sine første minutter i den lyseblå trøje, mens også  unge Mads Hansen fik hele 120 minutter i benene. Sejren betød, at SønderjyskE var med i bowlen, da der få dage senere blev trukket lod til 1/8-finalerne i Sydbank Pokalen. Lodtrækningen gav det udfald, at vi skulle på en svær tur til Brøndby Stadion. En opgave, der skulle vise sig at få sin helt egen historie. 

SønderjyskE TV har lavet et nyredigeret tilbageblik på kampen i Hvidovre, som du kan se i videoen herunder.

FAKTA
Kampen i tal
Hvidovre IF-SønderjyskE 2-4 (0-2) efter forlænget spilletid
0-1 Christian Jakobsen (23.), 0-2 Marco Rojas (33.), 1-2 Oscar Buch (81.), 2-2 Stefan Nygaard (86.), 2-3 Johan Absalonsen (102.), 2-4 Mart Lieder (117.)

SønderjyskE’s hold: Nikola Mirkovic – Alexander Bah, Stefan Gartenmann, Isak Oli Olafsson, Nicholas Marfelt – Marco Rojas (69./Peter Christiansen), Victor Mpindi (99./Rilwan Hassan), Christian Jakobsen (69./Mart Lieder) – Mads Hansen, Artem Dovbyk (88./Mads Albæk), Johan Absalonsen


Del på de sociale medier:

Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail
Hostet af: Danish Computer GroupUdviklet af: Copus