Søg

SønderjyskE klar til oprykningsspil

Kasper Poulsen, 9. april 2017, kl. 18:13

Sønderjyske – Bjerringbro 26-21 (13-11)

Sønderjyske: Camilla Nissen 9, Helena Løjborg 4, Celina Hehnel Hansen 3, Emma Kiellberg 3, Nina Bech 2, Emily Baunsgaard 2, Leonora Demaj 1, Rikke Hoffbeck 1 og Orsolya Kurcucz 1

Bjerringbro:  Line Gyldenløve Kristensen 6, Jannie Havlykke 5, Kamilla Høgh Kristensen 3, Emilie Bangshøi 3, Marthe Berger 3 og Katrine Pedersen 1

Det hele var på spil denne håndboldkamp. Der var mulighed for at tilspille sig oprykningskampe og at forblive i 1.Division. For mens de lyseblå kunne skimte oprykningskampe og en 2. eller 3. plads, så var modstanderen fra Bjerringbro desperate for at sikre sig overlevelse i 1. Division.

For begge parter handlede det om sejren, så man på denne måde selv ville kunne afgøre sin skæbne. Men faktisk var begge mandskaber glade efter kampen, mere om dette senere.

Det blev en meget taktisk affære i store dele af 1. halvleg. Udeholdet fra Bjerringbro som er kendte for at praktisere 7 mod 6 spillet holdte igen med dette og koncentrede sig om at skabe chancer 6 mod 6 og så at få løbet retur. Dette havde de okay succes med og formåede at blive ved med at lukke hullerne. For de lyseblå fik flere gange slået et hul på 2 mål, men hver gang fik udeholdet udlignet. Dog blev hjemmeholdet ved med at presse på og især Helena Løjborg var god i kontrafasen, mens Camilla Nissen gjorde fuldstændig hvad der passede hende i angrebsspillet. Og så var højdepunktet i 1. halvleg, da den rutinerede målmand Orsolya Kurcucz scorede på langt udkast i et tomt mål, da Bjerringbro lige skulle prøve overtalsspillet af. Det skabte stor begejstring i hallen.

Men SønderjyskE kunne gå til pause foran med 13-11 og få justeret de ting som kunne forbedres.

Man kom foran med 17-14 og blev igen hentet til stillingen 17-16. Men herfra fik Emma Kiellberg lavet et par flotte kasser og man fik sat sig på kampen. Udeholdet prøvede at mandsopdække Camilla Nissen, men også dette fik man løst og kunne derfor trække sig sejrsrigt ud af kampen med en sejr på 26-21. Det blev aldrig en prangende indsats, men begge hold prægede kampen taktisk og var påvirket lidt af kampens betydning.

Med sejren sikrede SønderjyskE sig 3. pladsen i 1.Division og skal nu møde Holstebro i bedst af 3 kampe. Der var ingen hjælp at hente i de andre 1.Divisions kampe, så Roskilde ville have overhalet SønderjyskE, hvis man ikke havde besejret Bjerringbro. Og derudover var man blot 1 sekund fra at kunne have sikret sig 2. pladsen, men den tilfaldt i stedet for Hadsten, som i absolut sidste sekund sørgede for et uafgjort resultat på hjemmebane mod Ajax. Hvilket lige præcis var nok til at holde 2. pladsen i rækken.

Bjerringbro fik den hjælp de havde brug for, da TMS Ringsted på hjemmebane slog DHG sikkert, hvilket betyder at Bjerringbro undgår den direkte nedrykning og nu får mulighed for at forblive i 1.Division, hvis de vinder deres kvalifikationskampe.

De lyseblå helte i dette opgør var uden tvivl Camilla Nissen og Orsolya Kurcucz, som begge stod for en rigtig flot præstation og viste stor rutine, da kampen spidsede til.

 

Vi har indfriet vores målsætning og får nu de kvalifikationskampe mod en stærk modstander, som uden tvivl vil give os rigtig meget. Det har været en hård sæson, men vi fik sluttet rigtig godt af og gik ubesejret igennem de sidste 6 kampe, som var kravet vi skulle levere, hvis drømmen om top 3 skulle bevares. Nu er vi her og er klar til den store udfordring, som det bliver at skulle op mod et stærkt TTH Holstebro mandskab. Alt kan ske i disse kampe og vi vil opsøge de muligheder som vil byde sig. 

Cheftræner Oli Kecman

 

SønderjyskE spiller første kvalifikationskamp til Dame Ligaen på udebane mod TTH Holstebro lørdag d.15.04 kl.17.00 i Gråkjær Arena Holstebro.

 


Del på de sociale medier:

Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail
Hostet af: Danish Computer GroupUdviklet af: Copus