Søg

SønderjyskE går i sort for sjette år i træk

Kell Haugaard, 5. december 2016, kl. 7:35

SønderjyskE går i sort for sjette år i træk

Den lyseblå sportskoncern fra Sønderjylland leverer endnu en gang et solidt regnskab med overskud på driften.

Sønderjysk Elitesport A/S og til daglig forkortet til det mere mundrette, SønderjyskE, har netop indsendt årsregnskabet for 2015/16, som viser et positivt driftsresultat for sjette år i træk.
Og sportskoncernen, som har til formål at markedsføre og brande den sønderjyske landsdel, er både sportsligt og økonomisk i god form, fortæller bestyrelsesformand i Sønderjysk Elitesport A/S, Claus Guldager:
– I SønderjyskE er mantraet, at der bliver den sport, som der er økonomisk opbakning til. Men når det er sagt, vil jeg også gerne understrege, at professionel elitesport faktuelt er og bliver en rigtig vanskelig branche.
Vi er derfor også meget stolte af, at Klaus B. Rasmussen (adm. direktør, red.) og hans hold af dygtige ildsjæle igen, og for sjette år i træk, viser, at det er muligt både at levere sportsligt på banerne og økonomisk ansvarligt i form af et driftsresultat med sorte tal på bundlinjen. De har fuldstændigt styr på tingene og den daglige drift, og vi glæder os også over at flere sønderjyder end nogensinde har besøgt de lyseblå hjemmebaner, siger Claus Guldager.

SønderjyskE omsatte for omkring 110 millioner kroner, og kommer ud af regnskabsåret 2015/16 med et kop kamagra online overskud efter skat på knap fem millioner kroner, hvilket ifølge adm. direktør Klaus B. Rasmussen er meget tilfredsstillende:
– Alle, fire sportsselskaber leverer igen sort bundlinje, og her vil jeg gerne særligt fremhæve damehåndboldselskabet og fodboldselskabet. På trods af at håndboldpigerne rykkede ud af ligaen, har det unge hold præsteret meget flot på banerne. Økonomisk har der kop kamagra internet været skåret helt ind til benet, og derfor er det økonomiske resultat altså ekstra imponerende. I fodboldselskabet har der været tale om en kop billigt klorokin både sportslig og økonomisk jubelsæson. Fodboldholdet hentede historiske DM sølvmedaljer, og slog også med en fremgang på 52,6 % alle tilskuerrekorder på Sydbank Park, forklarer Klaus B. Rasmussen, og fortsætter:

– SønderjyskE er til for Sønderjylland, og derfor er opbakningen fra virksomhederne fuldstændigt afgørende for landsdelsprojektets fremtid. Vi er meget taknemmelige for den øgede opbakning og store tillid, som også virksomhederne viser os. Som sponsor i SønderjyskE får man mulighed for at stige på en tretrinsraket i form af attraktiv eksponering, spændende hospitalityarrangementer for virksomhedernes kunder og medarbejdere og sidst, men ikke mindst, får man med SUSAM adgang til et unikt indkøbssamarbejde, som genererer besparelser på en lang række indkøbskategorier. Der er nok ikke så mange, der ved at SUSAM repræsenterer en indkøbsvolumen på 450-500 millioner kroner hos leverandørerne. Flere end 700 sponsorer og virksomheder i Syd – og Sønderjylland har mulighed for at udnytte fordelene i SUSAM. Og det siger sig selv, at der er tale om besparelser, som virksomhederne ikke kunne komme i nærheden af på egen hånd.
Dermed er der et ekstra incitament og også økonomisk gevinst for virksomhederne ved at blive medlem af det lyseblå landsdelsprojekt, påpeger Klaus B. Rasmussen.

Fodboldflagskibet slog alle rekorder
Damehåndboldholdet rykkede ned, og skal forsøge at kvalificere sig til ligaen i indeværende sæson. Herrehåndboldholdet kvalificerede sig til, og gjorde det flot i, DM slutspillet. Oven i hatten er man i Sønderborg danmarksmestre i kapacitetsudnyttelse, hvor man med mere end 98 % kan melde stort set udsolgt til samtlige hjemmekampe. Ishockeyholdet kvalificerede sig for ellevte sæson i træk til DM medaljeslutspillet, hvor holdet i den syvende og afgørende semifinale måtte se sig slået af de senere danmarksmestre fra Esbjerg.
Superligaholdets flotte resultater fik også de tilskuermæssige tælleapparater til at ringe på Sydbank Park, hvor flere end 93.000 tilskuere eller i gennemsnit 5.848 mødte op til hjemmekampene. Den flotte opbakning til fodboldkampene var også den væsentligste årsag til, at den samlede tilskuerrekord for alle sportsgrenene i SønderjyskE blev slået med flere længder.

– Det har igen været en tilskuermæssig milepæl med imponerende 231.000 gæster til hjemmekampene i Aabenraa, Sønderborg, Haderslev og Vojens. Syd – og sønderjyderne fortsætter i stadigt stigende antal med at møde op på de lyseblå hjemmebaner, og med flere end 3,3 millioner TV seere har vi i den grad også fået markeret vores dejlige landsdel på Danmarkskortet.
Vi er sat i verden for at markedsføre vores dejlige landsdel, Sønderjylland, og det har vi gjort med masser af sportslige højdepunkter og overskrifter. Vi holder fast i, vores fire sportshold er dybt forankret, lokalt i landsdelen, og vi står på mål for, at de sportslige resultater leveres i takt med de økonomiske realiteter. Det, vi siger, er det, vi gør. Så er ingen på noget tidspunkt i tvivl om, hvor vi er på vej hen med SønderjyskE, slutter Klaus B. Rasmussen.

FAKTA
Sønderjysk Elitesport A/S

Uddrag fra koncernregnskab 2015-2016 (Efter skat, alle tal i 1.000 kr.)
SønderjyskE Fodbold Holding A/S:             -650
SønderjyskE Fodbold A/S:                         2.767
SønderjyskE Damehåndbold A/S:               722
SønderjyskE Herrehåndbold A/S:                158
SønderjyskE Ishockey A/S:                         512
Sønderjysk Elitesport A/S:                          -5
Sønderjysk Udviklingssamarbejde A/S:       1.144
(SUSAM)
Koncernresultat:                                         4.847


Del på de sociale medier:

Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail
Hostet af: Danish Computer GroupUdviklet af: Copus